Nyhed

OPTAKT TIL ARENATUR: Danske 90'er-hitmagere annoncerer sommerens eneste festivalkoncert

"I de seneste år har verden igen fået øjnene op for, hvor originale bandets knivskarpe popsange og legesygeunivers er"

Man skulle tro, at det ikke kun blive større for Aqua, som hittede stort i både ind- og udland i slutningen af halvfemserne og starten af 00'erne med sange som ”Doctor Jones”, ”Roses are Red”, ”Turn Back Time”, ”Around The World”, “Cartoon Heroes” og selvfølgelig “Barbie Girl”.

Tilbage i oktober annoncerede Nystrøm, Dif og kompagni imidlertid karrierens hidtil største koncerter, som kommer til at finde sted i Jyske Bank Boxen og Royal Arena til november. Nu er der så mere godt nyt, hvis ventetiden på at gense 90'er-heltene skulle forekomme uoverskueligt lang.

Aqua har nemlig meldt deres ankomst til Jelling Musikfestival nær Vejle. Den finder, traditionen tro, sted allerede sidst maj og bliver angiveligt Aquas eneste festivalkoncert i år.


“Aqua er et af de største danske navne nogensinde, og alle vores gæster, unge som ældre, kender deres sange. I de seneste år har verden igen fået øjnene op for, hvor originale bandets knivskarpe popsange og legesygeunivers er," udtaler Jelling Musikfestivals programchef Gaute Parbo Niemann, i en pressemeddelelse og tilføjer:

"Vi er enormt stolte af, at Aqua har valgt at give deres eneste danske festivalkoncert i år i Jelling.” 

Aqua er i skrivende stund godt i gang med at generobre verden, takket være remixet ”Barbie World” sammen med rapperne Ice Spice og Nicki Minaj, som blev brugt som underlægning til den Oscar-nominerede biografsucces Barbies rulletekster. Aqua har i den sammenhæng fået tre Grammy-nomineringer – deres første af slagsen.


I sommer kunne Aqua opleves på Grøn Koncert, hvor GAFFAs Adam Bouttai kvitterede med fire stjerner og opsummerede:

”Fuldstændigt skrupcharmerende levering med en underholdningsværdi, der siger spar to. Muligvis er musikken fra, da ruder konge var knægt. Alligevel synes alt og alle på Grøn smittet med et koncentrat af eurodance, der den dag i dag stadig ikke er blevet udvandet – faktisk lyder flere numre nærmest tappet fra kilden til formiddag.”

Jelling Musikfestival finder sted den 23.-26. maj 2024, og Aqua er programsat til at optræde lørdag den 25. maj. Der er stadig omkring 85 navne, der venter på at blive offentliggjort. 


PORTRÆT: Lene Nystrøm fylder 50 år

ANNONCE