Nyhed

THE KIDS ARE ALRIGHT: Rørende redningsaktion bredte sig i Royal Arena i går aftes

Flere personer fik det dårligt under tirsdagens Niall Horan koncert i Royal Arena. Her reagerede flere unge mennesker prompte og fik sat gang i en sympatisk redningsaktion

Tusindvis af mennesker var tirsdag aften samlet, da den tidligere One Direction-stjerne Niall Horan indtog Royal Arena i eget navn. 

Som vor anmelder skrev det, er Niall Horan godt nok blevet 30 år, men viste, at han stadig har både publikummet fra One Direction-dagene og nye fans i sin hule hånd.

"Der blev hujet og sunget med på alle sangene, og størst var hvinene, da et enkelt hit fra boybandtiden, ”Night Changes”, manifesterede de mange fans’ glæde ved at være til stede", skrev hun. 

Koncerten, der hos os høstede fem stjerner, affødte et så højt tempo og temperatur blandt publikum, at flere personer blev dårlige under koncertens 90 minutter. 

Noget som P3-journalist, Ida Sophia, lagde mærke til. I de mange tilfælde med personer der fik et ildebefindende, opstod nemlig et helt særligt, og sympatisk fænomen. Et fænomen Ida Sophia har beskrevet i en story på Instagram. 

"Flere gange i løbet af koncerten i dag oplevede vi dette", starter Ida Sophia ud i storyen. 

"En var blevet dårlig blandt publikum, der stod på gulvet, og en masse unge sluttede ring om vedkommende og lyste med lommelygte i luften, for at tilkalde vagter", forklarer hun videre og understreger samtidig, hvor rørende det var som tilskuer at være vidne til. 

"Jeg blev seriøst så rørt over hvor tjekkede og gode alle unge mennesker var dernede i forsøget på at passe godt på hinanden. Vagterne var også på pletten hver gang". 

Se videoen nedenfor. 


Unge beskyldt for aggressiv koncertadfærd 
I løbet af de senere år, er den unge koncertgænger flere gange blevet beskyldt for at have en uhensigtmæssig - og faktisk tenderende til en aggressiv adfærd - under koncerter. En tendens man både har set i udlandet, men også hjemme i Danmark. 

Drew Sycamore måtte udvandre fra en af sine optrædener under Grøn Koncert, i 2022, fordi én fra publikum kastede et shotsrør, som ramte hende i hovedet.

Tivoli kom samme år også i vanskeligheder under flere af deres Fredagsrock-koncerter, hvor de helt måtte aflyse en koncert med Kidd, TopGunn og Klumben på grund af aggressiv adfærd blandt særligt det unge publikum.

På Jelling Festival måtte man sågar kappe strømmen til Martin Jensens dj-pult for at sætte en stopper for bølger af skub og pres, som sendte 15 publikummer ned til samaritterne.

Blandt flere eksperter lød forklaringen, at der efter en lang coronanedlukning havde været en slags “trykkogereffekt”, hvor vi som samfund havde opført og rigtig pænt rigtig længe, og nu havde man følelsen af endelig at kunne få sit liv tilbage. Vi blev sluppet fri.

Samtidig lød det, at forklaringen skulle findes i det helt unge publikum, der aldrig før havde været til en koncert, og derfor ikke vidste, hvordan man skulle opføre sig. Andre peger på, at forklaringen ligger i trends på TikTok. 

Nu tyder noget dog på at koncertadfærden har ændret sig til det positive, eller i hvertfald kan se anderledes ud fra de unge koncertgængere. 


ANNONCE