Nyhed

Roskilde klar med de første Apollo-navne

Roskilde er klar med 20 navne til den nye elektroniske scene, Apollo

I januar lancerede Roskile Festival en ny scene til årets festival. Apollo, som er opkaldt efter musikkens gud i græsk mytlogi, vil i overvejende grad præsentere elektronisk musik. I dag er Roskilde klar med de første tyve navne, som vil indtage den mobile scene, og som alle vil spille i warm up-dagene 30. juni-4. juli under titlen "Apollo Countdown".

Apollo bliver en fleksibel udendørsscene, som vil håndtere både mere indadvendte elektroniske navne samt festorienterende kunstnere. Den nye scene får en kapacitet mellem 3000 og 5000, og størrelsesmæssigt bliver dens nærmeste slægtninge Pavilion og Odeon.

I dagene op til festivalen, warm-up, vil Apollo spille i de samme dage som Pavilion Junior-scenen og bliver en form for mobil "ninjascene", som vil indtage en ny placering hver dag og fokusere på nordiske unge talenter.


Kesi udgav debutalbummet "Bomber Over Centrum" den 27. februar, som er produceret af Benny Jamz og Vivid, og indeholder gæsteoptrædener fra markante danske navne som Orgi-E, Pernille Rosendahl og mange flere. Lyden på debutalbummet er præget af den britiske grime-genre, som er kendetegnet med hidsige ordsalver og metallisk rungende beats. Selvom Kesi kun er 19 år, fokuserer han på seriøsitet gennem sine tekster. Han har på rekordtid fået succes og opmærksomhed med den fængende single "Slem Dreng" og den sortseende "Gadehjørne". Nu er han den første i sin generation, der har skrevet kontrakt med et af de store pladeselskaber, Universal Music.

Kesi fortæller: "Jeg har fyret den af i undergrunden og på internettet og har prøvet, hvad der er at prøve på de scener, og man kan ikke forblive undergrund for evigt. Jeg måtte videre, og jeg har netop fået frie hænder til at arbejde sammen med nogle af branchens ondeste navne."

Kúra (billedet) er en dansk-islandsk trio, som var en af de 12 danske kunstnere på GAFFAs guide over "De Bliver Store I 2012", hvor der stod at: "Kúra har skabt en elegant blanding af rock, elektronika og nordisk melankoli.". Nu er de klar med deres første fuldlængde-album "Halfway To The Moon", som udkommer den 30. april.


Trioen Kúra består af Rasmus Liebst, Fanney Ósk Thórisdóttir og Brynjar Bjarnfoss. GAFFAs Julie Hugsted interviewede trioen i februar, "Kúra og Kunsten", hvor de kunne fortælle at deres debutalbum "er en minimalistisk krydsning af rock og dyb elektronisk lyd. Vi har bestræbt os på at give pladen en krystalklar kølighed, man kan se sin ånde i. Stemningen er let melankolsk, mens lyspunkter behersket florerer hist og her." Albummet indeholder i alt ti numre, hvor nogle er mere elektronisk inspirerede end andre, men en rød tråd gennem albummet er en organisk lyd.

Den 20-årige Ósk Thórisdóttir er vokalen i front, hvor Bjarnfoss supplerer med vokal og Liebst giver den på guitaren. Gruppen udsendte i december 2010 ep'en "Multicolor", hvorfra sangen "Gógó" blev et stort hit i undergrundsmiljøet. Gruppen har et samlet antal visninger på over 350.000 på YouTube af deres egen originalversion og Lulu Rouges remix af "Gógó".

Derudover kan man opleve:


ADRIAN LUX (S): dancepop med højt hit-interval.

BEASTIE RESPOND (DK): drum'n'bass-lænede elektronisk musik.

COPENHEAVY (DK): hard, basting electro.


ELOQ (DK): producer og dj fra miljøet omkring Cheff Records.  

F.O.O.L. (S): stram, hård electro fra svensk fremadstormende duo.

THE FREDERIK (DK): progressiv house fra ung dansker signet på Deadmau5' label.


FRITJOF & PIKANEN (S): dubstep-lænede elektronisk musik på syngende svensk.

GHOSTIGITAL (ISL): digital vanvidsridt fra tidligere Sugarcubes-forsanger.

KHALAZER (DK): kaotisk, spraglet, dansksproget hiphop.


SANDRA KOLSTAD (N): Norges nye elektropopprinsesse.

MASH UP INTERNATIONAL (S): global, tropisk klingende genresammensmeltning.

NORTHERN STRUCTURES (DK): københavnsk techno med internationalt format.  


SLENG (DK): grime-hiphop med attitude og springskaller.

SPRUTBASS (N): syntetisk funk fra Norge.  

JULIUS SYLVEST (DK): københavnsk dj med hang til globale beats.


SOFFIE VIEMOSE (DK): melankolsk pop på en bund af legesyg electronica.

VAAGSBYGD HANDY (N): outsider-hiphop fra den norske provins.

WAR FOR YOUTH (DK/S): rå, industrielle synths.  


 

Roskilde Festival foregår fra den 5. til den 8. juli med warm up fra den 30. juni til den 4. juli, hvor Pavilion Junior også foregår. Billetsalg er i fuld gang via GAFFA Live.

 


ANNONCE