Nyhed

X Factor-finalister skriver egne finalesange

Hver finalist har skrevet deres egen vindersang sammen med hver sit sangskriverteam

Som noget helt nyt vil de tre X Factor-finalister optræde med deres egen vindersang, som de har skrevet i samarbejde med hver sit sangskriverteam. Foruden nyheden om de nye sange tilføjer X Factor popsucessen Medina til programmet samt Kato som vil holde tv-verdenspremiere på sin nye single "Never Let You Go".

Grunden til de tre individuelle sange er, at deltagerne skal stå frem klart og tydligt under showet. DRs underholdningschef Jan Lagermand Lundme udtaler: "X Factor er jo om noget en dyst mellem stærke personligheder, og derfor synes vi, at det er oplagt, at finalisterne også skal synge hver deres sang. Når de så også har været med til at skrive deres egen sang, kan vi være sikre på, at alle deltagere vil stå klart og tydligt frem under showet. Det har været en fantastisk spændende proces at følge, og jeg ved, at finalisterne har lært utrolig meget af samarbejdet med vores dygtige sangskriverteams."

Ida har skrevet sin sang i samarbejde med Tobias Stenkjær og Søren Vestergaard, hvor Vestergaard har en fortid i rockbandet Apollo. Line har komponeret sin sang sammen med X Factor-sangcoach Engelina og producerteamet Providers, som står bag alle Medinas hits. Sveinur har samarbejdet med bassisten Søren Balsner fra Carpark North for at fremme rockenergien og inspirationen til singlen.


Kato har arbejdet sammen med rap-legenden Snoop Dogg på den helt nye single "Never Let You Go", som udkommer i dag, den 19. marts. Kato er blandt andet kendt for at arbejde sammen med store danske kunstnere, heriblandt Johnson, Ida Corr og Camille Jones. I X Factor-sammenhæng har Kato medvirket som hjælpedommer i Cutfathers bootcamps.

Til semifinalen blev Medina afsløret til finalens program af værtinden Lise Rønne. Medina har tidligere optrådt ved X Factor-finalen i 2009 sammen med Pernille Rosendahls finalist og vinder Thomas. Medina kommer til at dele scenen med Alphabeat, Oh Land og Lukas Graham, som alle også vil optræde ved finaleshowet i Herning den 23. marts.

Lise Rønne vil som altid indtage værtsrollen på scenen, mens den tidligere X Factor-deltager Basim vil være publikumsreporter ved finalen. I løbet af showet vil han "tage pulsen på den kogende sal", og interviewe finalisternes familie og venner. Basim vil i dagene op til finalen og under showet fungere som backstage-reporter, hvor man på hjemmesiden dr.dk/xfactor vil kunne se friske indslag med de tre finalister.     


ANNONCE