Nyhed

Endagsfestival præsenterer Kogekunst og De Underjordiske

GAFFA.dk – alt om musik

Endagsfestivalen Op i Røg, der finder sted på Forbrændingen i Albertslund, har netop annonceret de fire bands, som vil optræde under festivalen i starten af september. 

Når festivalen løber af stablen den 8. september, kommer man som gæst gennem både nye og gamle kapitler i dansk rock, folk og pop. Bag festivalen står spillestedet Forbrændingen, 
Musikkens Beskyttelse og Albertslund Bibliotek, som en del af Vestegnens Kulturuge.

Udgangspunktet for festivalen er musikdokumentaren Spectator Records – Up in Smoke. En dokumentar, som dækker historien omkring pladeselskabet Spectator Records – det aalborgensiske pladeselskab, som blev stiftet i 1969 og blandt andet står bag udgivelsen af Gasolins første single. Under festivalen vil der være en visning af dokumentarfilmen, som havde premiere i 2017. Instruktørerne vil afholde Q&A efter filmvisningen. 

LÆS OGSÅ: 
Haven Festival: – Vi har hele tiden forventet at få underskud i år

Ydermere præsenterer Op i Røg en række nye musiknavne, som på hver deres måde har taget den musikalske arv til sig på deres helt egen måde. 

Visitor Kane vil starte dagen med vaskeægte crooner-pop, gruppen der henter deres inspiration hos 60’ernes Scott Walker og krydrer det med dansabel 80’er synth-lyd. Danske Spor vil følge efter med dansk folk-musik. Manden bag Danske Spor, Kasper Dons, har en forkærlighed for den danske folkscene i 1960'erne og 70'erne, som kan høres i de dansksprogede tekster. 

Herefter vil den aalborgensiske duo Kogekunst stå for poptoner. Deres debutalbum, Sexede, udkom tidligere på året og fik fem flotte stjerner fra GAFFA med storrosende ord: "Kogekunst vinder på ærligheden med en ufiltreret cocktail af facetterige sange, som mest af alt fremstår som én stor vellykket leg, hvor intet er ulovligt". 

De Underjordiske afslutter aftenen med et brag. Et band, som i den grad forstår at sparke en fest i gang, som de understregede under årets Roskilde Festival, hvor de var på scenen med Fribytterdrømme. I april udkom de med albummet Flænger i luften. Et album, hvorpå GAFFAs anmelder bed mærke i bandets lyd, som indikerer, at gruppen er inspireret af dansk rock fra 60'erne. 

LÆS OGSÅ: Veloplagte ny-psykedelikere understregede forskelle og ligheder

Billetter til festivalen er sat i salg. (Ved de to udendørskoncerter med Visitor Kane og Danske Spor vil der være gratis entré - resten af festivalen kræver billet)

Festivalens program:
Fra kl. 16: Udendørskoncerter med Visitor Kane og Danske Spor. 
Fra kl. 19: Indendørs filmvisning og koncerter med Kogekunst og De Underjordiske. 

ANNONCE