x
De Underjordiske: Flænger i luften

De Underjordiske
Flænger i luften

Flipperrock til Facebookgenerationen

GAFFA

Album / Flammekaster Records
Udgivelse D. 06.04.2018
Anmeldt af
Espen Strunk

I min ordbog har De Underjordiske altid været synonym med Jack Kerouacs lille roman, i den danske 1964-udgave fra Steen Hasselbalchs Forlag. Men man kan lige så godt vænne sig til det: De Underjordiske er også et dansk rockband anno 2018, og endda et udmærket et af slagsen.

Med langt hår og nik til genrens guldalder, javist – men alligevel uden helt at forfalde til den retrospektive stiløvelse. Fra det to et halvt år gamle debutalbum Ind i flammerne videreføres en sympatisk hang til dansk rock fra sentresserne – hørbar ikke mindst i forsanger Peter Kures let affekterede diktion.

Linjer som ”Havene rejser sig / jorden får fødder / og dine lunger runger i brøl ud over universet” afsynges så Skaløe og Steppeulvene rinder i hu, og også sange som "Saskorus", "Sort røg" og "Sommerfrost" har et (rock)klassisk anslag. De Underjordiske er blevet spået et godt 2018, og det skal være dem vel undt herfra.

Indimellem kan en ny generation af lytteres historieløshed være en fordel, som Father John Misty engang påpegede over for mig. Det er sandt. Og på egne præmisser er De Underjordiske da også et absolut velkomment indspark på scenen.   


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA