Nyhed

NØX langer lussinger ud til hvisken i krogene på stærkt rap-samarbejde

GAFFA.dk - alt om musik

KarriereKanon-kompagnonen Josie Amadonna leger med på NØX' nye udspil, som er en smagsprøve på det kommende debutalbum Walk of Shame.

– Jeg er her ikke for at please nogen. Jeg er her for at lave ballade og lave rav i den. Og folk må sige, hvad de vil, for jeg kender selv sandheden. De må endda påstå, at jeg ikke skriver selv, så længe jeg selv kan se tallene på min Koda-check. 

Ordene kommer fra Anna Vigsoe, der laver dansksproget rap under aliaset NØX.


I dag giver rækker hun langefingeren til overfladisk gossip på singlen "Rygtet siger". Hvisken i krogene er noget, NØX kender alt for godt til:

– Jeg er droppet ud af fire ungdomsuddannelser og burde vide lidt om teenage-sladder på tværs af skoler, slæng og klasser. Men der er ingen, der kan sladre mere, end drengene i hiphop-miljøet kan.

Her har NØX blandt fået rygter retur om, at hun var billig, at hun kyssede med alle danske rappere i København, og at hun ikke selv skrev sine egne tekster.


Den 27-årige rapper er ikke bange for at råbe højt, hverken når det kommer til aflivelsen af rygter eller at være kvinde i hiphopbranchen. Singlen her er en forsmag på det utal af verbale lussinger, vi kan regne med at få langet ud på hendes debutalbum Walk of Shame, der rammer gaden den 21. oktober.

LÆS OGSÅ: Nøx blev træt af at lege kultursnob: "Jeg vil rappe om det grimme og upolerede"

Samarbejde med KarriereKanon-kompagnon


Singlen "Rygtet siger" er lavet i samarbejde med den danske rapper Josie Amadonna, der, ligesom NØX, har været med i dette års KarriereKanonen.

Amadonna har ligesom NØX erfaring med at være kvinde i den mandsdominerede rap-verden. Derfor var hun en oplagt samarbejdspartner, siger NØX: 

– Jeg søgte en anden rapper, der kunne følge de tanker, og rakte ud til Josie Amadonna, fordi jeg synes, hun er sindssygt sej. Vi har før snakket om at lave musik sammen, og nu var der endelig en grund. Vi indspillede det, mens vi begge var en del af i KarriereKanonen i år.


Brug for at få en verbal lussing eller selv give en mentalt? Få gang i din torsdag med "Rygtet siger", her: 

ANNONCE