Nyhed

Officielt: Radiohead spiller på NorthSide Festival 2017

Det britiske rockband har ikke gæstet Danmark i otte år. Til sommer går de på scenen i Ådalen i Aarhus under NorthSide Festival 2017.

Den aarhusianske festival NorthSide har netop offentliggjort første hovednavn, og det er fra absolut øverste hylde: Radiohead gæster Ådalen og festivalen i starten af juni.

Det er hele otte år siden, at Radiohead sidst gæstede Danmark, hvor de spillede på Roskilde Festival, og bandet har været på ønskelister fra både fans og kritikere. Radiohead er annonceret til at lukke festivalen søndag aften. 

Om bookingen siger festivalens talsmand John Fogde: "Vi er stolte og beærede over, at Radiohead har sagt ja til at spille på NorthSide til sommer. De er det perfekte band som hovednavn på vores plakat, og dagens offentliggørelse er kulminationen på flere års hårdt arbejde. Det er en drøm, som her går i opfyldelse for os, og vi glæder os helt vanvittigt meget til at kunne dele den med vores publikum til sommer."


Det annonceres samtidig, at Radiohead, efter eget ønske, spillet et fuldt sæt under festivalen, altså længere tid end en typisk festivalkoncert på 75 minutter. 

Også borgmester Jacob Bundsgaard er begejstret over denne første annoncering: "Med et så stort internationalt navn som Radiohead bliver det en fantastisk afslutning af NorthSide i 2017. NorthSide i sig selv og i særdeles en afslutningskoncert med Radiohead er stærke bidrag til at styrke byens internationale musikprofil. Så jeg glæder mig ikke kun på vegne af musikbyen Aarhus, men også fordi sådanne store events i byen er med til at understøtte byens vækst, udvikling og turisme. Det er også baggrunden for, at vi i kommunens eventforum har givet en dispensation til, at Radiohead må spille lidt længere end normalt natten mellem den 11. og 12. juni 2017."

Radiohead udgav debutalbummet "Pablo Honey" tilbage i 1992. I 1997 udkom det skelsættende "OK Computer", i 2000 det mere elektroniske "Kid A", i 2007 det distributions- og prismæssigt udfordrende "In Rainbows" og senest "A Moon Shaped Pool", der udkom i maj. 


NorthSide 2017 afvikles i dagene 9.-11. juni i Ådalen ved Aarhus.

Billetsalget til NorthSide 2017 starter på fredag den 28. oktober klokken 10.00.

Læs her, hvordan GAFFA har anmeldt de forskellige Radiohead-album gennem årene.


Læs her, hvordan GAFFA har anmeldt Radioheads danske koncerter gennem årene

 

I klippet herunder kan du høre nummeret "Perfect Tense", der er at finde på 2016-abummet "A Moon Shaped Pool":

ANNONCE