Nyhed

Trains fremtid er sikret: Bliver overdraget til en fond

GAFFA.dk - Alt om musik

Efter tidligere ejer Chris Anker-Petersens død i 2015 har der været usikkerhed omkring spillestedets fremtid. Nu overtages det af en almennyttig fond.

I løbet af denne måned vil alle detaljerne være på plads, når Train ikke længere vil være privat selskabseje, men skifte til almennyttig fondseje. Det sker, efter Chris Anker-Petersens arvinger ikke fortsat har ønsket ejerskab af spillestedet, men fortsat har ønsket at faderens vision fra 1998 – “Jeg vil bringe rocken tilbage til Aarhus” – skal bestå.

LÆS OGSÅ: Trains ejer og grundlægger er død

Train har da også ageret lokation for og bidrager fortsat til koncerter af den helt store kaliber. Navne, der har spillet gennem tiden inkluderer blandt andet udenlandske stjerner som Mac Miller (billedet), Machine Gun KellyIggy Pop, Patti Smith, Bryan Ferry, Emmylou Harris, Suede, Einstürzende Neubauten og Rickie Lee Jones samt store dele af den danske scene, der har været aktiv siden 1998.

Train er også en scene, der tager del i byens mange begivenheder, som blandt andet en årlig efterfest til universitetets Kapsejlads og arbejder sammen med byens andre kulturelle lokationer, som Aarhus Musikhus og spillestederne Radar og VoxHall/Atlas. 

LÆS OGSÅ: Anmeldelse af Iggy Pop: Train, Aarhus

Det er blandt andet Aarhus Kommune og NorthSide Festival, der har taget del i arbejdet om og bidraget til at sikre spillestedets fremtid. Den nuværende direktør og spillestedsleder Carsten V. Nielsen vil fortsætte på sin post, og ligeså vil Trains tidligere midlertidige formand Leif Skov, der nu bliver formand for fondsbestyrelsen.

Carsten V. Nielsen udtaler: “Vi er meget glade for, at det er lykkedes at finde en model for spillestedets fremtid. Train er en særdeles vigtig aktør på musikområdet, der fortsat kan og skal bidrage til at styrke og berige det østjyske musikliv. Til glæde for byen og regionens musikere og borgere generelt – og for dansk musikliv.”

ANNONCE