Nyhed

Grimes danner gruppe skabt af kunstig intelligens – hør første single

GAFFA.dk – alt om musik

Gruppen NPC består af uendelige kvindelige medlemmer af kunstig intelligens

Grimes har netop løftet sløret for sit seneste projekt. Sangeren, sangskriveren og produceren med hang til alt "spacy", har formet et band. Og det er ikke et helt almindeligt band, men en "AI Girl Group", som hun skriver i et opslag på Instagram. Det vil sige, at bandet ikke har medlemmer i kød og blod, men af kunstig intelligens. Med kun kvindelige medlemmer kaldes gruppen NPC, og første single er allerede landet. Du kan høre den nedenfor.

Første single hedder ”A Drug from God”, og den er lavet i samarbejde med house-artisten Chris Lake. Ifølge en pressemeddelelse, som er beskrevet i Pitchfork, har NPC-kollektivet "uendelige" medlemmer, der kan stemmes ind eller ud, bortset fra kernemedlemmer som baby Warnymph.


Det er dog ikke helt for sjov, at Grimes udgiver musik på den her måde. Det er også for at skåne sig selv i forhold til offentlighedens øjne. I samme pressemateriale, citeret i Pitchfork, er det beskrevet, at NPC er "et redskab til at eksperimentere med nye teknologier, efterhånden som de bliver tilgængelige, såsom generative karakterer og musik, forskellige typer animation, AI-assisteret kunst såvel som spirituel teknologi, som Grimes kan skabe som andre mennesker for at reducere den psykiske smerte ved at være i offentligheden."

Denne verden er dog ikke umiddelbart fremmed for Grimes, der leger med science fiction i sin musik og sine videoer og ikke er bange for at skubbe til grænser. Hun optræder selv jævnligt som avatar-lignende figurer i sine videoer, blandt andet i videoen til sangen Darkseid, der er at finde på seneste album fra Grimes, nemlig Miss Anthropocene fra 2020. Det album kom efter fire års stilhed og gik rent ind hos GAFFAs anmelder, der gav det fem stjerner.

LÆS OGSÅ: Grimes springer ud som dommer i spacy sangkonkurrence

ANNONCE