x
Glen Hansard: Didn't He Ramble

Glen Hansard
Didn't He Ramble

Glen Hansard: Didn't He Ramble

GAFFA

Album /
Udgivelse D. 18.09.2015
Anmeldt af
Kristian Bach Petersen

Oscar-vinderen, The Frames-, The Swell Season-, og Commitments-medlemmet Glenn Hansard er klar med sit andet album i eget navn og flirter ligesom på Rhythm and Repose fra 2012 med både folkrock og mere poppede toner.

Grace Beneath the Pines er en mørk og dramatisk åbner, hvor Hansards stemme stemningsfuldt løfter sig med minimal backing. Wedding Ring er klassisk singer-songwriter-materiale, men ikke uden nerve. Numre som Winning Streak og Pay My Way virker til gengæld noget prosaiske og kedelige, både musik og melodi. Der er for lidt på spil og for meget P4.

Bedst virker det nemlig, når der er et skær af noget farligt over Glen Hansard. Som den drævende og country-klingende Lonely Desserter eller den sørgmodige og selvdestruktive My Little Ruin. Også Just the One stikker ud, ikke mindst fordi den bryske, næsten stalker-agtige kærlighedstekst ("I will recognise you/when you're lost to yourself/just to be the one/you call in") suppleres af afstemte blæsere. Den præstation rammer Hansard i denne omgang kun cirka halvdelen af gangene.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA