x
Pope Francis: Wake Up!

Pope Francis
Wake Up!

Pope Francis: Wake Up!

GAFFA

Album / Radio Vaticana
Udgivelse D. 27.11.2015
Anmeldt af
Espen Strunk

Maharishi Mahesh Yogi gjorde det tilbage i tresserne. Charles Manson ligeså. Hare Krishna-bevægelsen har gjort det til en industri. Og nu får vi så, tro det eller ej, et nyt album fra ingen ringere end 79-årige Pave Frans, som gennem sine to år i embedet er blevet et elsket overhoved for verdens millioner af katolikker.

Til glæde for dem – og andre fans af prædikener draperet i kontemporære, musikalske klæder – får vi her en stribe af pavens taler og bønner i eklektisk musikalsk servering. Fire kor medvirker på pladen, og mens albummet formentlig aspirerer til at lyde moderne, er resultatet snarere en temmelig corny omgang, som svæver et ubestemmeligt sted mellem pop, progrock, new age med mere.

Hvis ret skal være ret fungerer pavens behagelige stemme faktisk udmærket i de "progressive" musikalske klæder; eneste engelsksprogede indslag er titelnummeret, hvor elguitar og synths bringer nyt liv til en prædiken fra sidste år. Et besynderligt album, som fortjener sin plads på hylden et sted mellem Dylans Slow Train Coming og Marilyn Mansons Antichrist Superstar.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA