x
Lisa Stansfield: Live In Manchester

Lisa Stansfield
Live In Manchester

Lisa Stansfield: Live In Manchester

GAFFA

2 x CD / Ear Music
Udgivelse D. 11.01.2016
Anmeldt af
Ivan Rod

R&b-sangerinden Lisa Stansfield, pladedebuterede som solist i 1989, fik et øjeblikkeligt gennembrud og efterfølgende en markant position på musikscenen. Dén position holdt hun op igennem 1990'erne med en række høje placeringer på salgslisterne. Hun solgte på 15 år mere end 20 millioner album og modtog for disse fortjent en lang række priser – blandt andet en Brit Award og en Billboard Music Award.

Fra 2004 tog hun imidlertid en ti-årig pause fra musikscenen for at hellige sig skuespillet, men i 2014 vendte hun tilbage til musikken, og nu har hun udgivet et energisk live-dobbelt-album, som både rummer nyt og gammelt. Live in Manchester (hendes fødeby) vidner på én gang om en fortid, hvor det musikalske udtryk var mere enkelt end i dag, og om en samtid, hvori der stadig brænder en kunstnerisk ild.

Den britiske sangerinde udtrykker sig således på én gang som en nostalgiker og en kunster med et levende udtryksbehov. Dobbeltalbummet åbner med det nye nummer, Can't Dance, men byder også på genhør med "gamle" hits som Never, Never Gonna Give You Up og All Around The World. Men… albummet henvender sig primært til den modne lytter med hang til nostalgi, og dét er dets kunstneriske svaghed – at det er alt for forankret i fortiden.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA