x
Rihanna: Anti

Rihanna
Anti

Rihanna: Anti

GAFFA

Download / Tidal
Udgivelse D. 28.01.2016
Anmeldt af
Michael Jose Gonzalez

Det havde vel nærmere været en større overraskelse, hvis ikke Rihanna havde smidt Anti på gaden som et surprise-album. Nu, hvor vi de sidste tre november måneder ikke har fået den årlige udgivelse fra Frøken Fenty.

Heldigvis bærer albummet præg af, at Rihanna og hendes folk har brugt tiden på gøre sig umage med at kreere et album, der sigter efter at brænde sig fast hos lytterne ved gentagne gennemlytninger snarere end ved at servere de mere umiddelbare pop-hooks og floorfillers, Rihanna normalt er så leveringsdygtig i. Work er undtagelsen. På størstedelen af sangene vil Anti noget andet og mere, og sammenligningen med Beyoncés selvbetitlede surprise-album ligger lige for.

Rihannas vokal fremstår endnu stærkere og får mere plads end på hendes tidligere udspil, og åbneren Consideration er et stærkt og nærmest støvet forvarsel for de overvejende atmosfærisk funderede og til tider minimalistiske lytteoplevelser, der venter på albummet. 

Desperado er nærmest truende med sine brusende synth-flader, og Yeah I Said It sætter tempoet heeelt i bund med et luftigt lydlandskab og doven-lækker vokal fra vores hovedperson. En til en-coveret af Tame Impalas New Person, Same Old Mistakes – her kaldet Same Ol' Mistakes – er det imidlertid svært at se den dybere mening med.

I det store hele føles Anti mere personlig og inderlig, end hvad vi tidligere har fået fra Rihannas hånd, og produktionsmæssigt kommer vi vidt omkring. Og lyt så ellers lige til den dejligt knækkede vokal på Higher. Det her album er ikke lavet for at please, det er lavet for bide fra sig – og på sigt bide sig fast. Også selvom det tager sig sin tid om at gøre det på sin egen stilfærdige facon. Men giv Close to You mere end tre lyt, og se om du kan få den rystet ud af øregangene igen.

Vi ses til sommer!


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA