x
Alex Vargas: Giving Up The Ghost

Alex Vargas
Giving Up The Ghost

Alex Vargas: Giving Up The Ghost

GAFFA

Album / Copenhagen Records
Udgivelse D. 22.01.2016
Anmeldt af
Rosa Louise Stilgren

Alex Vargas er et spirende frø i den danske muld. Den unge sanger bevæger sig i et lydunivers, der er støbt sammen af tung elektrosoul, dyb seriøsitet og ikke mindst en vokal spændvidde, der strækker sig fra skraldende dybder til en falset med samme skrøbelighed som porcelæn. 

Der er ingen tvivl om, at Vargas har noget på sinde, og det bliver formidlet gennem vokale præstationer, der hurtigt får stadfæstet sig som musikalsk styrepind på åbningsnummeret Giving Up the Ghost, der er gennemsyret af vokale samples, som bevæger sig gennem nummeret som hjemsøgende genfærd. Samtidig er nummeret toneangivende for resten af udspillet, der overvejende holder sig til syngbare popomkvæd. 

Interessant bliver det på den minimalistiske outro af Ashes, hvor proportionerne fordrejes. Udelukkende bestående af støjende klavertangenter og undertrykt vokal nærmer Vargas sig noget mere legesygt. Det udmærker sig også særligt, fordi resten af udspillet til tider kan føles en smule for kalkuleret og tungt til, at det for alvor rykker ind i nervebanerne. Til gengæld fornægter talentet sig ikke. 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA