x
Eagulls: Ullages

Eagulls
Ullages

Eagulls: Ullages

GAFFA

Album / Partisan Records
Udgivelse D. 13.05.2016
Anmeldt af
Kristian Bach Petersen

White Lies, I bliver åndet i nakken. I en sådan grad, at Eagulls næsten har valgt at opkalde slutnummeret på deres andet album efter jer, White Lie Lullabies.

Den engelske kvintet spiller rock inspireret af The Cure og Joy Division, så det næsten grænser til plagiat. Forsanger George Mitchell klager hjerteskærende a la Robert Smith, og musikalsk er det stilren postpunk. Vi taler markant basgang og sange om visne roser!

Heldigvis er det også utrolig velspillet, så man kan tilgive, at det hele er hørt før. Åbningsskæringen Heads or Tails er tung shoegaze, og man fornemmer et slægtsskab med Suede, som Leeds-bandet allerede har varmet op for.

Den dystre patos. Det melodramatiske swung.

Den melodiske My Life in Rewind ekkoer The Smiths i Liam Matthews' lette og elegante guitarspil og er blandt de mange fine nedslag hos Eagulls. Også den dansevenlige Blume og den rytmesektionspiskede Skipping er flotte mørke numre.

Der er nævnt rigeligt med koryfæer i denne anmeldelse. Holder du af bare ét af dem, eller moody postrock, så bør du bestemt give Ullages et lyt.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA