x
Scarlet Pleasure: Youth is wasted on the young

Scarlet Pleasure
Youth is wasted on the young

En hyldest til ungdommen

GAFFA

Album / Copenhagen Records
Udgivelse D. 13.05.2016
Anmeldt af
Rosa Louise Stilgren

Scarlet Pleasure dyrker følsomheden, det ømfindige og metroseksuelle, og de gør det uden at fortrække en mine. De rammer ned i en tid, hvor det ikke længere er skamfuldt at indrømme, at man faktisk stadig kridter danseskoene til tonerne af halvfemsernes velfriserede popmusik. De træder derfor graciøst hælkapperne ned på de mest feterede stjerner fra popmusikkens storhedstid. Youth is Wasted on the Young er en strøm af melodiøs pop, der træffer hovedet på sømmet næsten hver gang.

Skrøbeligheden pibler frem på balladerne Moments og Sometimes, hvor svulstige synthesizere og fyldig bas får følelseshavet til at flyde over sine bredder. Et kirsebær på toppen af flødeskumskagen, der til gengæld fungerer virkelig godt med sine fængende melodier og en vokal, der mestrer falsettens høje luftlag og knivskarpe fraseringer.

Wanna Know og Heat er sange, der har fået sat bandet på landkortet med deres letbenede hooklines og skurrende grooves. De brygger videre på opskriften med sange som Club Life og Casual. Det virker, men man er efterladt med fornemmelsen af at have hørt det før, da det er nogenlunde det samme ben, der bliver kogt suppe på.

Den danske poptrio er tro mod deres udtryk og spinder fortsat guld på halvfemsernes efterdønninger. De mangler til gengæld at træde det sidste skridt ud af fortidens skygge og tegne lidt ud over stregerne. Når det er sagt, så har de lavet et stærkt debutalbum, der hylder popmusikken i sin pompøse grundform.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA