x
Katinka: Lufthuller

Katinka
Lufthuller

Katinka slår gerne hårdt. Og det bliver ikke til huller i luften.

GAFFA

CD EP / Playground Music
Udgivelse D. 06.05.2016
Anmeldt af
Jan Opstrup Poulsen

Bandet Katinka er på banen med deres anden ep som opfølgning på debuten I Røntgen fra 2014. I mellemtiden har de vundet KarriereKanonen og gjort sig godt bemærket i musiklandskabet. Og Lufthuller er endnu en streg under sanger og sangskriver Katinka Bjerregaards talent, der er fyldt med energi og fortællerlyst.

Katinka angriber den danske sang med enkle og næsten primitive midler. En kantet og aggressiv vokal med let spillet og iørefaldende melodier, der har fundet en halvelektronisk indpakning på Lufthuller. Det er på en gang originalt og nutidigt i sit udtryk.

Men det er Katinka Bjerregaards kraftfulde sangforedrag, der sætter de hårde slag ind. Hun kan lyde ganske uforsonlig i sine meget tydelige fortællinger, hvor der synges med et imponerende nærvær, og skiftes naturligt mellem de hårde følelsesudbrud og det let melankolske. Nok lyder og fremstår Katinka Bjerregaard som en hård nyser, når hun kaster med sine ord, men hun vinder også hjerter i de sårbare stunder, som der heldigvis er god plads til på Lufthuller.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA