x
Aksglæde: Aksglæde

Aksglæde
Aksglæde

Tiden er inde til vaffelis-musik

GAFFA

Album / DiGiDi.org
Udgivelse D. 16.04.2016
Anmeldt af
Jens Dræby

Er det Rasmus Nøhr, der har kapret lidt sangskrivning fra Marie Key og et blæserliderligt funk-band? Nej, det er Aksglæde med debut-ep'en Aksglæde, og hvis du har været forbi P6 Beat, så kender du også den fænomale førstesingle Fantomfølelser. I feltet mellem forsanger Jacob Aksglædes skæve vokal og den overlegne samt fyldige produktion er der destilleret sommer til øregangene.

Næsten hver eneste sang har den meget fine lyd af klar basguitar og et sjælfyldt lydbillede som en vaffelis med syv kugler og alt, hvad den kan holde til med guitarkrymmel, klaversovs og selvfølgelig den uimodståelige guf af sagte blæsere. Men det er bedst, når det er økologisk og rigtig gammeldaws som på Lille Taarbæktøs eller Skyernes Byer. Her lyder sangen tidløs og oprigtig, modsat Jeg kan lide den måde du græder på og Svaghed i mit kød, der får lidt for mange lag af synths og banale sangtekster.

Der er ellers ikke meget ondt at sige om en ep, der bedst nydes som en tiltrængt sommer-dessert. Aksglæde havde måske været for meget af det gode, hvis den var længere, men for bandet Aksglæde er timingen næsten perfekt, så mon ikke de nok skal trutte videre, også når vejret bliver dårligt igen.  


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA