x
Chance The Rapper: Coloring Book

Chance The Rapper
Coloring Book

Mellem gaden og Gud

GAFFA

Album / Mixtape
Udgivelse D. 14.05.2016
Anmeldt af
Peter T. Aagaard

Der er noget pudsigt over den legende lethed, hvormed den unge Chicago-knægt kan ryste fuldfede mixtapes ud af ærmet. Mens de større stjerner kæmper om at forene det kommercielle og komplicerede, har han tilsyneladende fundet de vises sten. 

Som udgangspunkt er Chance The Rapper en ret undseelig fyr. Har et temmelig ordinært flow og en stemme, der hverken virker særlig autoritativ eller iørefaldende. Til gengæld har han den store styrke, at han virker autentisk. Han fremstår som det, han er, en ung mand, der forsøger at finde sine ben i musikverdenen – eller måske snarere sine vinger.

For på Coloring Book fortsætter han projektet fra Kanye Wests The Life of Pablo, hvor han stod for introen. Allerede på forløberen Angels kunne man høre, han dykkede lidt dybere og søgte efter noget større end på det ligeledes flotte, men meget selvrefererende Acid Rap. Med konstante referencer til Chicagos tradition for gaderap og gospelmusik forener han de to verdener.  Det føles næsten som at være til gudtjeneste tilsat hiphop-beats, når han rapper: "I speak to God in public, I speak to God in public / He keep my rhymes in couplets / He think the new shit jam, I think we mutual fans" på Blessings

Som mixtapes flest har Coloring Book et væld af features. Det farverige gæstegalleri består af alle fra rapguden Jay Electronica til popprinsen Justin Bieber. Kanye West gengælder også besøget, men det er faktisk Chance selv, der fremstår stærkest – måske fordi han fremstår så dejligt ligefrem. At han ydermere selv har produceret det meste af musikken sammen med sine partnere fra The Social Experiment, gør naturligvis ikke oplevelsen mindre helstøbt. Det er ikke alle numre, der holder den høje kvalitet. Faren ved at være så underspillet som Chance, er, at han somme tider bliver lidt kedelig. Det ændrer dog ikke ved, at han formår at præsentere end gennemarbejdet oplevelse, hvor man konstant føler, man befinder sig mellem gaden og Gud.      

Uden at fremstå, som om han stædigt banker på døren for at missionere, får Chance The Rapper leveret sit budskab om tro, håb og kærlighed på en facon, så selv en skeptisk dansk agnostiker mærker helligånden. Det var ikke lige det, man havde forventet af et mainstream mixtape. 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA