x
Fællessang til Primavera Sound

Radiohead, Primavera Sound, Barcelona

Fællessang til Primavera Sound

Anmeldt af Kristoffer Veirum | GAFFA

Radiohead sparkede festivalsommeren ordentligt i gang på Primavera Sound i går. Med fantastiske A Moon Shaped Pool for nyligt lagt i bagagen. Bandet har de seneste par uger "varmet op" til festivalturnéen med flere mindre koncerter med forskellige setlister hver gang.

Showet begynder med de første fem sange fra det nye album, et gentagende mønster fra gruppens seneste koncerter. Burn The Witch fungerer godt som åbningsnummer, men med de fem sange spillet lige efter hinanden medfører det desværre en lidt træg start, hvor sangene, som fungerer perfekt på plade, bliver lidt kedelige live.

Men så begynder morskaben.

Med de nyeste sange ude af vejen introduceres den nostalgiske del af koncerten med den stemningsfulde The National Anthem. Bandet rækker godt tilbage i bagkataloget og kommer forbi alle deres album, men sangen, som giver store dele af publikum blanke øjne, Pyramid Song, er uheldigvis det eneste, vi får at høre fra 2001-klassikeren Amnesiac.

Gåsehuden pibler frem, når Thom Yorke synger første strofe fra Karma Police, hidtil den eneste strofe han får lov at synge alene. Fællessang-faktoren er så markant og mægtig, at selv om en sang afsluttes, fortsætter publikum ivrigt med "I lost myself, I lost myself..." helt til guitarist Jonny Greenwood dæmpet begynder at spille med, men afslutter forholdsvis hurtigt. 

Hitmaratonet fortsætter. Vi får serveret de bedste godbidder fra hvert eneste album på rad og række, før bandet går af scenen. Der går ikke længe, før de kommer ud igen og spiller yderligere fem sange, blandt andet den stemningsfulde 2 + 2 = 5, som til og med fik dem på bagerste række til at hoppe aktivt op og ned med hænderne i vejret.

Den lange nostalgitur går nu mod afslutningen, og til stor overraskelse kommer bandet på scenen en tredje gang og afslutter fællessangkoncerten med en sang, som på mange måder startede hele deres karriere. Creep udfordrer de hæseste stemmebånd blandt publikum og trækker koncerten værdigt i havn.

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA