x
Metallica: Kill 'Em All (Remastered Deluxe Box Set)

Metallica
Kill 'Em All (Remastered Deluxe Box Set)

Luksuriøs boks-genudgivelse af Metallicas debut er alle pengene værd

GAFFA

Box / Universal Music
Udgivelse D. 15.04.2016
Anmeldt af
Michael Jose Gonzalez

Så landede der endelig en deluxe-genudgivelse af Kill Em All. Noget Metallica-fans verden over har gået og ventet på, siden sådanne genudgivelser overhovedet blev et fænomen. Men hvorfor skulle man bruge tid og kræfter på at støve ekstramateriale op til Metallicas udgivelser, når de nu solgte støt i den almindelige cd-udgave selv så mange år efter den oprindelige udgivelsesdato?

Nu er det fysiske format – i hvert fald hvad cd’er angår – i midlertid så småt ved at gå på hæld, så det skulle være nu eller aldrig, hvis det skulle give mening med en mastodontisk genudgivelse af det format, vi ser her med tre vinyler, fem cd’er, en dvd, en bog …og en halvfesen lap til at sy på den ærmeløse denim-vest.

Det oprindelige albums kvaliteter er naturligvis intakte, og albummet har stadig en friskhed over sig her 33 år efter. Lydkvaliteten på de medfølgende live-cd’er er gennemgående god – særligt taget i betragtning, hvor mange år, de efterhånden har på bagen. De medfølgende ”rough mixes” af diverse numre samt interview-cd’en, der i øvrigt er meget hyggelig, skal man nok være mere end almindelig fan for at sætte på mere end et par gange. Men på den anden side, er man nok også det, hvis man går ud og investerer i et mastodontisk boxset som nærværende.

Kill Em All-bogen er utrolig flot og fuld af flotte billeder og detaljerede beskrivelser – dog er Dave Mustaines medvirken i det tidlige Metallica underligt udeladt. Jump In The Fire–picture disc’en er fed, og bortset fra, at der ikke er lyd på i de første 17 minutter, er Live At The Metro-dvd’en også virkelig cool. Billed- og lydkvalitet er overraskende velrestaureret – altså visse dele af de gamle VHS-bånd har klaret det bedre end andre, men det er egentlig meget charmerende, at det flimrer lidt hist og her.

Er man fan af Metallica og holder man af det fysiske format, er der altså næsten ingen vej uden om at investere her. For selvom det meste ligger på streamingtjenesterne, er der der atså ting i boksen her, som Spotify, Tidal og hvad de ellers hedder ikke kan levere.

Havde Whiplash-ep’en også været inkluderet som picture disc, var vi oppe på fem stjerner.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA