x
Red Hot Chili Peppers: The Getaway

Red Hot Chili Peppers
The Getaway

Langtidsholdbare frugter. Stadig bid i de nu modne chilier

GAFFA

Album / Warner Music
Udgivelse D. 17.06.2016
Anmeldt af
Jan Opstrup Poulsen

Red Hot Chili Peppers har været dømt ude ad flere omgange, men har hver gang genvundet tronen. Og The Getaway er ingen undtagelse. Efter seneste udspil fra I’m With You fra 2011 rejste spørgsmålet sig atter, om der nu var mere i bandet, som op gennem 90’erne på det nærmeste revolutionerede rockscenen med deres overrumplende rock- og funkhybrid.

Bandet har alle dage levet en kaotisk tilværelse og mistede undervejs den udtryksfulde guitarist John Frusciante, men den bærende kerne i sangeren Anthony Kiedis, bassisten Flea og trommeslageren Chad Smith holder skansen.

Og det er som altid Anthony og flegmatiske Flea, der fører an i løjerne, som i den eksplosive Goodbye Angels, hvor bassen hamrer igennem. Red Hot Chili Peppers har ikke glemt de gode opskrifter, og bevæger sig straks videre over i den melodisøde Sick Love, hvor Kiedis' vokal sætter den glade stemning. Forinden har man allerede kunnet nynne lystigt med på den iørefaldende Dark Necessites. The Getaway er nemlig kendetegnet af melodiøse sange, som ingen andre end Red Hot Chili Peppers kan levere dem.

En forandring har dog også indfundet sig. Bandets trofaste producer Rick Rubin er skiftet ud med Danger Mouse. Det indvarsler en nedtoning af rockbandet Red Hot Chili Peppers på bekostning af mere harmoniske melodier og et helt nyt glid i melodierne, som i den futuriske Go Robert.

Red Hot Chili Peppers lyder for en gangs skyld nogenlunde modne og afklarede. Vel vidende at de ikke når fordums styrke, men stadig insisterende.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA