x
Næste stop Orange? S!vas holdt natklubfest først på eftermiddagen

S!vas, Roskilde Festival (Arena)

Næste stop Orange? S!vas holdt natklubfest først på eftermiddagen

Anmeldt af Michael Jose Gonzalez | GAFFA

Han er en populær herre, ham Sivas Torbati. Uden problemer lykkes det ham at fylde det velvoksne Arena-telt op klokken 14. Publikum er således mødt talstærkt op for at banke de værste tømmermænd ud af kroppen med mandens karakteristiske autotunede univers.

Iklædt hvid trøje og de karakteristiske solbriller indtager S!vas Arena badet i rødt lys sammen med sin partner in crime, Rheza, og et lille band og sætter gang i seancen med ”Ritualet”, der gør det klart, at der lige skal styr på lyden, før festen kan nå de ønskede højder.

Ellers er det et minimalistisk, men effektivt show, S!vas præsenterer, hvor ild og stroboskoplys sammen med de medbragte livemusikere udgør de primære virkemidler i et tungt og massivt lydbillede, hvor energien veksler mellem det tilbagelænet dovne og det intenst pulserende, der får hænderne i vejret på hele pladsen foran scenen.

S!vas er cool og sympatisk og prædiker sammenhold, kærlighed og omsorg fra scenen, og efter at have husket publikum på at drikke vand ved at dele lidt af sin egen Kildevæld med de forreste rækker, sætter han gang i ”Det Gode Liv”, og det er som at være på natklub klokken to om eftermiddagen.

Meget af koncerten går også med at hylde ”holdet”, og vennerne dukker også op og puster flere gange nyt liv i koncerten. Første gæst er Højer Øye aka Benny Jamz, der hælder benzin på en sprængfarlig ”Hvad Ska Der Ske”, men også Kesi kommer ind og giver den som gæsterapper på ”Adios”, og Ukendt Kunstner kommer ind på ”Lige Nu”. Hans Phillip er i femte gear, og da de indledende toner til ”Stein Bagger” kommer ud af højtalerne, har det samme effekt, som da House Of Pain spillede ”Jump Around” torsdag.

Gilli gæster en stærk levering af ”D.A.U.D.A.”, før gassen desværre går lidt af ballonen med ”Kun Os To”, der ikke lever op til hverjen S!vas eller Gillis øvrige bagkatalog med sine uskønne hilsner til 90’ernes mere ærgelige musikalske tendenser. Det er dog hurtigt glemt, når hele holdet samles på scenen til den aggressive mesterbanger ”Vors”, der afslutter det egentlige sæt.

Men folk er ikke klar til at gå hjem, og der bliver plads til et par ekstranumre, der leverer det store afslutningsbrag, og hænderne ryger i vejret fra de forreste til de bagerste rækker. S!vas har for længst bevist sit format, og selvom festen lige skulle i gang, og lyden lige skulle på plads, var denne koncert kun en understregning heraf. Næste stop Orange?


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA