x
Biffy Clyro: Ellipsis

Biffy Clyro
Ellipsis

En cirkelbevægelse

GAFFA

Album / 14th Floor Records
Udgivelse D. 08.07.2016
Anmeldt af
Kristoffer Veirum

For snart ti år siden begyndte den skotske trio Biffy Clyro deres stratosfæriske rejse op fra undergrundens dis. De udbyggede deres alternative mathrock-inspirerede lyd med storladne stadionelementer over tre ambitiøse album, der hver især besad en særlig indre sammenhæng.

Ved første lyt fremstår Ellipsis modsat fragmenteret, og man kunne frygte, at det tematiske bindingsværks røde tråd mangler. Sådan går det dog ikke!

Albummet vokser sig nemlig langsomt større og er til sidst lyden af et band, der nu er blevet fuldt bevidste om sine virkemidler. Det er et startskud, men samtidig også endestationen for en cirkelbevægelse, hvor Biffy Clyro nu er nået ind til sin kerne.

Åbningssalven af Wolves of Winter, den bidske ode til dårlige venner Friends And Enemies og Animal Style er Biffy, når de er bedst. Bombastiske guitarriffs, der hamrer ud af højtalerne, skæve pop-hooks og store omkvæd.

Simon Neils dybt personlige sangskrivning forankrer alle de viltre genreudskejelser i følelsen af noget ægte. For eksempel på Re-arrange, som utvivlsomt er det mest poppede, bandet nogensinde har givet sig i kast med – og fans af det helt tidlige materiale må spytte blod. Er den banal? Måske. Men det er alt det, der fylder mest i verden også. Når Neil synger med sin skrøbelige vokal, tror man på ham, og ordene får eksistentiel tyngde.

Biffy Clyro kan dog ikke sige sig fri for at kannibalisere sig selv nogle steder, men det tilgiver man snildt med sange af så høj kvalitet.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA