x
Nordmand uden kant

Kygo, Smukfest, Bøgescenerne

Nordmand uden kant

Anmeldt af Ole Rosenstand Svidt | GAFFA

24-årige Kygo er på rekordtid blevet et velkendt navn i musikbranchen, efter at han udsendte en række af sine karakteristiske melodiske remixes af blandt andre Passenger, James Blake og Rihanna gratis på Soundcloud. Som alle har fået millioner af afspilninger. De har medført, at blandt andre Coldplay, Ed Sheeran og The Weeknd har henvendt sig til den unge nordmand for at få ham til at nyfortolke deres kæmpehits. Nordmanden er for tiden varmere end vand over kogepunktet, og netop dette skulle han bevise over for det fremmødte publikum på Bøgescenen og Smukfest torsdag aften.

Efter nogle minutters venten trådte den ydmyge nordmand ud på scenen for at forvandle bøgeskoven til et lyd- og fest-inferno. Den norske hitmager skulle løfte arven fra Martin Garrix, som dagen forinden leverede varen. Kygo må alt andet lige betragtes som et større navn end førnævnte, men dette kunne nordmanden dog ikke leve hundrede procent op til.

Med kæmpehittet ”Stole the Show” forsøgte Kygo at tryllebinde publikum fra start, hvor konfetti, fyrværkeri og vilde visuals skulle hjælpe til at fange det berusede publikum. Kyrre Gørvell-Dahll fra Bergen i Norge formår lige så vel som hollandske Martin Garrix at samle publikum. Kygo er et etableret navn på den elektroniske musikscene, men dette til trods kunne han ikke leve op til Garrix' nærvær og tilstedeværelse. Kygo tilbragte en hyggelig aften bag pulten, hvor megahits som ”Firestone”, ”Raging” og ”Here for You” let og sikkert blev eksekveret uden de store armbevægelser. I modsætning til gårsdagens 20-årige hollanske stjerneskud var Kygo i aften mere tilbageholdende og fik ikke på samme vis publikum med. Det var tydeligt, at publikum kendte til nordmandens tekstunivers, men han nåede aldrig samme ekstatiske stemning som dagen forinden.

På trods af at Kygo kunne smække numre som ”Sexual Healing” af Marvin Gaye og ”I See Fire” af Ed Sheeran over disken, ændrede det ikke på, at nærværet og energien på intet tidspunkt kunne måle sig med gårsdagens korporlige ungdomssind.     

Det hele virkede lidt indstuderet og mekanisk, hvorfor Kygo ikke levede op til de ellers høje forventninger, som følger med, når ens remixes normalvis tilfredsstiller det meste af verden.

Nordmanden virkede ikke tilstedeværende, hvilket må betyde, at han ikke kan nå topkarakterer på en dejlig torsdag på Smukfest.

Opsummerende leverer Kygo den vare, han er hyret til at levere, nemlig at skabe en fremragende fest. Det er indiskutabelt, at de numre, han fremfører, skaber en god stemning, men nærværet fra Kygo selv halter. 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA