x
Keis Khatib: Zone 2

Keis Khatib
Zone 2

Keis Khatib debuterer med rå hverdagsrealisme

GAFFA

Album / GSM
Udgivelse D. 28.05.2016
Anmeldt af
Peter T. Aagaard

Midt i en streamingtid, hvor al musik er tilgængelig altid, er der noget smukt over, at en af årets allerbedste rapudgivelser udkom i vinter på kassettebånd, som kun hundrede hiphoppere fik fat i.   

De, der samlede båndet op, bør prise sig lykkelige. Det byder på en vidunderlig sound af samplebaserede beats og tilbagelænet frijazz, der blandes sammen til en stemningsmættet atmosfære. De eneste, der rigtigt har holdt fanen højt for den genre på dansk er Paulo & DJ Cars10, men Keis Khatib har en hårdere levering, der klæder de smukke lydlandskaber. 

Albummet bevæger sig i et roligt tempo som en gåtur med hænderne i lommen gennem Zone 2, også kendt som Nørrebro. Den eneste afstikker er Canada Goose, hvor Keis Khatib låner en linje fra Fat Joe og får besøg fra den unge fremadstormende StrudsIGallop til et testosteronpumpende respresent-nummer. 

I starten sad jeg og grublede over, hvem det nu var, stemmen og leveringen mindede om, indtil det gik det gik op for mig, at det gudhjælpemig er en ung Nas, anno Illmatic. Store Timbalands at skulle fylde, men måden, han vandrer som en tyv i natten gennem sne og sludfyldte gader og ind på dragende stripklubber, giver, i hans poetiske betragtninger, Nørrebro den samme rå hverdagsrealisme, som Nas gav Queens Bridge.    

Keis Khatibs frostkolde levering er et friskt pust på rapscenen. Selvom det er hans debut, lyder det, som om Keis Khatib hviler i sig selv. Hans evne til at skabe en verden med rim og musik gør ham til en spændende kunstner at forfølge. Jeg håber, flere i fremtiden får et godt gammeldags klippekort til Zone 2.     


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA