Folkeklubben: Slå Flint!

Folkeklubben
Slå Flint!

Fremragende Folkeklubben holder det høje niveau på tredje album

GAFFA

CD / ArtPeople
Udgivelse D. 26.08.2016
Anmeldt af
Espen Strunk

Jeg husker nøjagtigt, hvor jeg var, da jeg første gang hørte Folkeklubbens debutalbum, et par uger inden dets udgivelse i foråret ’13. Ikke kun fordi det tilfældigvis foregik i en eksotisk setting – det var i Addis Ababa, Etiopien – men nok så meget fordi Nye Tider lød som noget, vi på én eller anden måde havde gået og manglet.

At der rent faktisk var bred, folkelig appel i Folkeklubbens poetisk dansksprogede rockunivers med klare hilsner til halvfjerdsernes scene og navne som Kim Larsen (anno Værsgo og 231045-0637) og Benny Holst, er da også siden blevet cementeret.

Og her kommer så, efter knap to års ventetid, tredje album – hvor charmen og poesien i dén grad er intakt gennem ti nye sange samt en vellykket fortolkning af Blomsten og vasen fra netop Benny Holsts debutalbum fra 1972.

Hertil drysses der med rund hånd referencer til blandt andre Rifbjerg, Sang om merværdi, Birthe Kjær og Sebastian – elegant indflettet i egne linjer om alt fra at ”få et job på et savskæreri / på en smuk dag / uden dig” til ”sol i dine øjne / sol i dine nederlag.”

Eller Dr. Jacobsen, som ”synger Lucy in the Sky / bukker dybt, siger goddag / til sit eget kontrafej.” Alt sammen leveret med uimodsigelig gadecharme, vid og ømhed – og som sådan Folkeklubben, som vi er kommet til at kende dem. Absolut fremragende.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA