x
Cassius: Ibifornia

Cassius
Ibifornia

Evig sensommerfunk i Ibifornien

GAFFA

Album / Interscope
Udgivelse D. 29.08.2016
Anmeldt af
Jens Dræby

I Frankrig ved de hvordan man sætter et godt stykke dansemusik sammen. Især disco, funk, house og en masse andet forbandet smooth kan de finde ud af. De to gutter i Cassius er ingen undtagelse. Med deres første fuldlængde siden 2006's 15 Again er udtrykket større og bredere end nogensinde, når Phillipe Zdar og Boom Bass mageløst blander alskens udtryk med hjælp fra veloplagte gæster.

Det kræver et særligt talent for sætte sange sammen, når man kan lade det næsten ni minutter lange jungle-trancede titelnummer optræde sammen med nymodens gospel på Feel Like Me og saxofon-disco på Action. Både Ryan Tedder og Pharrell hjælper med at give sangene tilgængelighed og genkendelighed, men det er Cat Powers Chan Marshall, der for alvor giver Ibifornia fyldighed med hendes alsidige vokal, som hverken svigter house, funk eller gospel. 

Cassius har lavet et sjældent album, der lyder som om de har produceret for en supergruppe bestående af Marshall, Tedder, Pharrell og Mike D, som i øvrigt giver lidt komisk kant til pladens lidt træge opstart. Med tilpas variation og sammenhæng er Ibifornia blevet et perfekt sidestykke til Random Access Memories.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA