x
Skye & Ross: Skye & Ross

Skye & Ross
Skye & Ross

Blød 90'er- nostalgi med lidt for meget guitar

GAFFA

Album / Fly Agaric
Udgivelse D. 02.10.2016
Anmeldt af
Kristian Bach Petersen

Ærlig håndsoprækning. Hvor mange vidste, at Moorcheba har udsendt seks album siden platin-baskeren Big Calm fra 1998? Nej vel. Heller ikke mig.

Men Skye Edwards' fløjlsbløde stemme bærer også dette sideprojekt for hende og det andet Moorcheba-medlem Ross Godfrey. Musikalsk er der ikke langt til den ”klassiske” Moocheba-lyd, med lige dele pop, triphop og elektroniske takter.

Når det er bedst, bliver der kælet for trommehinderne. Light of Gold smyger sig om én, med bløde beats og velplacerede guitarriffs af den helt klassiske skuffe.

Desværre tager riff'ene noget overhånd hen over albummet, der mere og mere lyder som et lidt aparte mix mellem smooth triphop og et studie udi Gary Moore-lir. Hold On og Feet First er ærgerlige eksempler på dette.

Det er ikke kun skidt. Et nummer som den rockede How To Fly, hvor også 70'er-orgel fylder en del, er godt udført. Også den akustiske Clear My Mind er fin. Overordnet er der dog ikke toner, der vil bringe to tredjedele af Moorcheba tilbage på alles læber.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA