x
Merchandise: A Corpse Wired for Sound

Merchandise
A Corpse Wired for Sound

Weekendhymne til mørke melankolikere

GAFFA

Album / 4AD
Udgivelse D. 23.09.2016
Anmeldt af
Morten Gottschalck

80'ernes melankoli er stærk på denne friske udgivelse fra Florida-drengene i Merchandise. Bandet bestod engang af en håndfuld medlemmer og spillede punk, men i dag er de blot 3 tilbage og spiller melankolsk poprock, baseret på et mørkt fundament af synth. Depeche Mode er ikke nogen fjern sammenligning. 

Lige fra starten er A Corpse Wired for Sound lyden af en dunkel storby, hvor nattelivets lys spejler sig i regnvåde gader, og hvor indbyggerne søger glemsel i flygtige nydelser, måske for at undgå at vende hjem til den alt for tomme lejlighed. Følelsen starter på første nummer og er kun tiltagende undervejs. Right Back to the Start og End of the Week tager et dyk i den dystre ende, mens Shadow of the Truth rendyrker længslen i en tung dundren, og på Silence bliver den følelsesmæssige forvirring sat på toner. Det er lækre sager. 

Derfor er ærgrelsen så meget større, når bandet vælger af afslutte albummet med et stykke fladpandet akustisk guitarpop efterfulgt af en storladen, men antiklimatisk melodi hvilende på en letbenet trommemaskine. Mørk melankolsk weekend forvandles til eftertænksom grå tirsdag eftermiddag, og ævs, for et hak i helhedsindtrykket det gav. Havde bandet kørt den melankolske stil helt ud, var det endt med 5 stjerner - men man kan jo bare skippe eller slette de to sidste. 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA