x
Jonah Blacksmith: Jonah Blacksmith

Jonah Blacksmith
Jonah Blacksmith

Kandidat til sommerens stærkeste soundtrack

GAFFA

Album / Sony
Udgivelse D. 02.02.2017
Anmeldt af
Morten Gottschalck

Brødrene Alstrups vokaler er de bærende søjler i det danske band Jonah Blacksmith. Albummet sparkes i gang med to træfsikre hits af så høj kaliber, at man nærmest må knibe sig i armen. Daughter of Jonah er en drømmeåbner, som kilder lytterens opmærksomhed og derefter sætter i gallop ud over stepperne, så selv Kaptajn Træmand bagerst i lokalet må op og vippe. 

Daughter følges op af Once You Love, som er popudgaven af Hans Zimmers tematrack til filmen Black Rain. Nu er vi virkelig i gang, og scenen er sat. Ghost er endnu et højdepunkt, hvor vokalen dirrer og smyger sig om endelserne, og senere på In Faded Light får vi en tribut til Rugsted & Kreutzfeldts melodiske poparv. 

Vokalerne svæver et sted mellem Stings fulde hals og Chris Martins slæbende ømhed, hvilket er meget usædvanligt for en popgruppe fra dette lille land. Melodierne er generelt skarpt skåret, og selvom der bliver længere mellem de stærke hooks undervejs, og den samlede mængde inderlighed nok bliver en overdosis for nogle, er det stadig popsange af usædvanligt høj standard, og publikum vil uden tvivl skråle med hen over sommeren og fremadrettet.

Jonah Blacksmith er en af den slags popgrupper, som giver genren et godt navn. Med denne udgivelse kan bandet ubesværet betræde den internationale scene, hvor de tydeligvis hører til.

 

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA