Kim Larsen & Kjukken: Øst For Vesterled

Kim Larsen & Kjukken
Øst For Vesterled

Spillemanden vender blikket indad på et forsonende album

GAFFA

Album / Warner Music
Udgivelse D. 07.04.2017
Anmeldt af
Jan Opstrup Poulsen

Nationalskjalden har de senere år måttet kæmpe med aldringens skavanker, og en stok er nu hans faste følgesvend. Og det præger i den grad Øst For Vesterled, hvor Kim Larsen kigger sin egen dødelighed direkte i øjnene og ellers tager endnu en rundtur i livets scrapbog. Lune Larsen er derfor knap så lun på Øst For Vesterled, der mere viser en forsonende sanger, der godt ved, at han ikke altid har haft ret. Alligevel kan han stadig småbrokke sig over tidsånden, for hvad blev der lige af ånden.

Det resulterer i en række stærke sange om livets forgængelighed og skønhed, som de kun kan udtrykkes af en veloplagt syngende Kim Larsen. Det er poetisk i Vinternat og helt enkelt på Nostalgi. Og ingen andre kan slippe af sted med at synge "Du er duggen der falder og græsset der gror/Du er min dejlige Moder Jord" med en schlagermelodi og få det til at lyde som en klassiker. Men Kim Larsen har alligevel blikket stift rettet mod den endelige afslutning albummet igennem, hvor mødet med knokkelmanden forløser sig i den formidable Fri som en fugl.

Samtidig er albummet umanerligt veloplagt i den musikalske udførelse med skarpt optegnede kompositioner. På forunderlig vis får begrebet fadølsrock en helt ny betydning, når den iscenesættes af Kim Larsen & Kjukken, der er spillemænd af fineste karat. Her er intet overflødigt, og alle kan være med. Og Kjukken har fattet, hvor det bærer henad og spiller, som det gælder livet. Og det er vel, hvad Øst For Vesterled handler om.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA