x
Sleep Party People: Lingering

Sleep Party People
Lingering

Drømmepoppen befinder sig et sted mellem Mew og M83

GAFFA

Album / Playground Music
Udgivelse D. 02.06.2017
Anmeldt af
Ole Rosenstand Svidt

Brian Batz, bedre kendt som den kaninmaskerede hjerne bag det drømmende shoegazeprojekt Sleep Party People, har aldrig været bange for at eksperimentere med levende postrock. Musik, der har svævet lige på grænsen mellem de mareridtsagtige kvaler og den fortryllende skønhed. Med dunkende rytmer og melodiske arrangementer har Batz' musik levet i et limbo mellem, hvad Donnie Darko og David Lynchs film formidler følelsesmæssigt.

Batz fortsætter, uden større problemer, med at eksperimentere med sin drømmepop på sit nye album. Men det er svært at få en klar vision fra albummet. Frem for alt mangler man den melankolske stemme, Batz tidligere har emuleret op med effekter. På Lingering lader han i stedet sin stemme blive renere og mere naturlig. Det er næsten som om, at bandet har skiftet sanger. Sangene på Lingering befinder sig et sted mellem Mew og M83 med elementer af klassisk shoegaze fra 80'erne og 90'erne.

Det føles som om, Sleep Party People har bevæget sig lidt for langt væk fra de geniale rødder, der gjorde projektet så unik og fantastisk. Lingering er et godt album, men i sammenligning med tidligere er det desværre Sleep Party Peoples svageste hidtil.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA