x
Coldplay: Kaleidoscope EP

Coldplay
Kaleidoscope EP

Fra tuderock til teflonpop på blodfattigt udspil

GAFFA

Album / Warner Music
Udgivelse D. 14.07.2017
Anmeldt af
Michael Jose Gonzalez

Der er virkelig langt op til tidligere tiders stjernestunder på denne fem numre lange ep fra Coldplay. Allerede på åbneren All I Can Think About Is You, hvor Chris Martin gaber sig igennem en tekst, der er lige så klichémættet som titlen, hen over Guy Barrymans lummer-listige baslinjer, fornemmer man, at her er noget undervældende i vente.

Før nummeret rinder ud, når det lige at perspektivere til fortidens meritter ved at fremmane et ekko af Clocks, inden en spinkel guitarsolo runder den intetsigende omgang af.

Den sympatiske, men desværre også rædderlige Miracles (Something Special) vidner om, at Coldplay tydeligvis ikke er bekendt med udtrykket ”Show it, don’t tell it”. Det mest imponerende er i virkeligheden, at Chris Martin kan levere linjer som ”My father said never give up son/Just look how good Cassius become/ Mohammed, Mahatma, and Nelson/Not scared to be strong” uden at knække sammen af grin. Big Sean leverer et hæderligt rap-stykke, men i det store hele er sangen en tandløs opvisning i patos og fravær af selvironi. Hvor er det Coldplay, vi mødte under Game of Thrones-Musical-videoen?

Helt så pinligt er det ikke på ALIENS og Hypnotized, der begge som sådan er udmærkede klynkerocknumre af den gamle skole, men stadig ikke helt gode nok til at kunne være blevet til andet end outtakes fra enten Parachutes eller A Rush of Blood to the Head.

Med på Kaleidoscope er også et såkaldt ”Tokyo remix”, der bare er en lidt kedeligere live-version af det i forvejen enerverende Chainsmokers-samarbejde Something Just Like This.

Der er vitterligt ikke meget kalejdoskop over denne håndfuld farveløse sange, der bedst kan beskrives som en forglemmelig parentes i bandets virke.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA