x
Steven Wilson: To The Bone

Steven Wilson
To The Bone

Næsten et mesterværk

GAFFA

Album / Caroline Records
Udgivelse D. 18.08.2018
Anmeldt af
Keld Rud

Som en af hovedkræfterne bag den progressive rocks genkomst er britiske Steven Wilson en overordentlig interessant kunstner at følge. Han har gennem en massiv produktion i forskellige konstellationer som Blackfield, Porcupine Tree, No-Man og ikke mindst som solokunstner samt som producer og remixer sat et tydeligt aftryk på genren. Steven Wilson har tidligere gjort en dyd ud af ikke at gentage sig på sine soloalbums. Det gælder også dette femte soloalbum, som godt nok trækker enkelte tråde til forgængeren Hand.Cannot.Erase.

To The Bone er i pressematerialet iscenesat som et popalbum. Det er bestemt også Wilsons mest melodiske udspil til dato. Alligevel er det et lige lovligt snedigt spin. Selv når albummet er mest afdæmpet og melodisk, løber rocken dybt i albummets årer. Produktionen er forrygende flot med uendelig mange detaljer i lydbilledet, som man kan fortabe sig i. Det oplever man fra det åbnende titelnummer, som både benytter sig af mundharmonika, et arsenal af perkussion og kvindelig baggrundsvokal.

Højdepunkter er der masser af. Første single Pariah, en duet med israelske Ninet Tayeb, som også gæstede på forgængeren, er en ballade, der kulminerer i et tordnende klimaks. Albummet slutter af med den måske stærkeste sang Song of Unborn. Ligeledes en ballade med den insisterende linje ”Don’t Be Afraid to be Alive”.  Eller midtemporockeren The Same Asylum med et fejende flot omkvæd. To the Bone er måske det tætteste Wilson endnu er kommet på et mesterværk.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA