x
Myrkur: Mareridt

Myrkur
Mareridt

Myrkur formår endnu engang at forene det skønne og det hæslige

GAFFA

Album / Relapse
Udgivelse D. 15.09.2017
Anmeldt af
Michael Jose Gonzalez

Danske Myrkur har i den grad delt vandene med sin blanding af luftig sirene-skønsang, nordisk folkemusik og hektisk black metal, der buldrer af sted som nådesløse naturkræfter på katastrofekurs.

Myrkurs andet studiealbum er imidlertid alt andet end en katastrofe. Det høres allerede fra det stærkt melodiske og nænsomt udførte titelnummer, der afslutningsvist flår tæppet abrupt væk under lytteren ved at kaste sig hovedkulds over i massakrerende Måneblôt, der byder på et anderledes brutalt udtryk – uden dog at give afkald på Amalie Bruuns dragende vokal, der møder hendes bidske black metal-ditto og på endda ubesværet krydres med en insisterende violin.

Mareridts 38 minutter vinder ved at være vidunderligt varierede og vidner om, at Myrkur er inde i en rivende og interessant udvikling som sangskriver og musiker. Blandt andet bliver der prøvet nye, mere umiddelbare udtryk af på murrende Crown, den smittende violinbårne, instrumentale Kætteren og ruskende Gladiatrix.

Det ene øjeblik hugger guitarerne taktfast derudad på tunge The Serpent, mens man det næste på det nærmeste lulles nænsomt til ro af den gamle folkesang De Tre Piker, der i al sin skønhed imidlertid ikke kan sige sig fri fra en foruroligende undertone i Myrkurs luftigt slæbende udgave.

Storslåede Funeral gæstes af amerikanske Chelsea Wolfe, der også gæstede Sort Sols pragtværk Stor Langsom Stjerne tidligere i år, og de to kvinders stemmer smyger sig smukt om hinanden, svævende over nummerets uvejrsassocierende støj. Flere dragende duetter måtte da i øvrigt hjertens gerne præge fremtidige Myrkur-udgivelser. Ikke at hun ikke klarer sig fint selv, det er nærværende album bestemt et bevis på.

Myrkurs naturhyldende univers bliver ved med at udvide sig, på tekstsiden blander hun de nordiske sprog med engelsk, og rent musikalsk synes der ingen grænser at være. Det er blidt, hårdtslående, smukt, grimt og forbandet medrivende.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA