Fugleflugten: Bølgevækker

Fugleflugten
Bølgevækker

Når én bølge vækker mange

GAFFA

EP / DIY
Udgivelse D. 20.10.2017
Anmeldt af
Brett Tootle

Det er ikke meget mere end blot et år siden, at en ukendt kvartet ved navn Fugleflugten blev udnævnt som "Ugens Kanon" via DR's KarriereKanonen. Det lykkedes at trænge igennem med en bemærkelsesværdig skarpt skåret single i "Det er på tide". Så meget, at gruppen i år tilmed befandt sig i bedste spilletid på Roskilde Festivals Rising-scene.

Det atmosfæriske post-punk-foretagende står nu klar med sin anden ep i form af Bølgevækker, der viser et ungt band med store ambitioner. Åbneren "Alt der glimter" beviser med sin blændende balance mellem kompleksitet og simplicitet, at vi har at gøre med et band, hvis musikalitet rammer over gennemsnittet. Læg dertil et særligt mod til at turde lege med de helt små detaljer og skift. Som når én bølge vækker mange. 

På "En anden side af ting" iscenesættes Rasmus Ydes lyriske naturunivers på flot vis, mens de inspirerende guitarflader forbilledligt omslutter netop denne stemning. Mod pladens ende tager sidstnævnte guitar i højere grad teten, hvor "Glædens port" og den smukke "Solens sidste stråler" bæres frem af insisterende temaer. Der bliver altså spillet og sunget med en post-punket energi – svøbt ind i et dryppende shoegaze-lydbillede.

Undervejs undgår man ikke helt at tænke på navne som Slowdive, The Cure, The Minds of 99, DIIV og Wild Nothing. Alligevel har Fugleflugten skabt et udtryk, som må siges at have sit eget trademark både visuelt, lyrisk og auditivt. 

Selvom bandet opleves allerbedst med tilhørende eventyrlige animationsvideoer, rammes der på "Bølgevækker" et stilsikkert niveau, der ubesværet står alene. 

 

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA