x
O/RIOH: This is O/RIOH Speaking

O/RIOH
This is O/RIOH Speaking

ANMELDELSE: Hesten fodres, kanterne slibes og patriarkatet bekæmpes

GAFFA

Album / CECH RECORDS
Udgivelse D. 27.10.2017
Anmeldt af
Jens Dræby

Rikke Østergaard er frygtløs, og det øser ud af hendes helt eget passionsprojekt med O/RIOH. Oven på den forsigtige debut-ep er dette album langt mere 2017 i sin ærlige attitude og kiksede kærlighed til dansemusik med AutoTune-kværuleren på engelsk med soild dansk accent. This is O/RIOH Speaking er vigtigst af alt et album, hvor hensigten og det fandenivoldske budskab overtrumfer den umiddelbare smagløshed og den rå elektroniske musik.

Grimes, First Hate, Die Antwoord og Fagget Fairys nævnes i flæng, når man skal forsøge at beskrive Østergaards musik, hvis ærlige lyrik ligger fint i slipstrømmen fra Nikolines her-er-jeg!-facon. Musikken svinger i feltet mellem hiphop-punket opsang på sange som "Intermission" og "Cut Ur NailZ" til eksotisk lo-fi-tramp med "YOKA" og "BOi". Sidstnævnte står som et klart højdepunkt og viser O/RIOHs evne til at eksperimentere og samtidig sammensætte et fængende stykke indie-edm. 

Det halter mest hos hiphoppen. Hver eneste produktion er effektiv, men flow og lyrisk fremtræden er mere oprigtig, heftig og charmerende, end den er tight, blæret eller solid. "call me never" og "OH slash" er begge fremført med en friskhed, der lyder som lige dele nedbrydende gennembrud og dillettantiske improvisationer. 

Som med det sydafrikanske zef-side-makkerpar har O/RIOH lagt i kakkelovnen til noget dyrisk live-musik, der uden tvivl vil gøre sig godt i ørerne og hjerterne hos musikfans, der mangler lidt kompromisløshed med AutoTune.         


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA