True Nord: +N

True Nord
+N

ANMELDELSE: Electronica på jysk

GAFFA

Album / Northener Records
Udgivelse D. 27.11.2017
Anmeldt af
Jens Dræby

Det er forventeligt, at sideprojekter til umanerligt populære bands gør deres bedste for at afskære sig sammenligningen med det træ og de rødder, hvorfra skuddet kommer. Derfor er det så meget mere forfriskende, at René Thalund og Kristian Riis balancerer Nephews umiskendeligt tunge og maskinelle basgang med en nordisk og til tider britisk tilgang til sangene og de syngende veloplagte gæster.

Der bliver kælet for produktionerne med f.eks. præcise stemningsfyldte klokker på den kuldegysende "Dreamrakers" eller det fyldige kor på åbneren "Feels So Nice". Riis og Thalund har med True Nord og debuten +N instrueret en masse spillere og variabler mod et overraskende sammenhængende værk med barren sat ret højt. 

True Nord har mange værktøjer i kassen og ved, hvordan et råt industrielt beat skal matches med Beck Blacks fyrige vokal, eller hvordan man tøjler The Benefits' Illanguang Lumholt på et fortrinligt atmosfærisk triphop-trip. Som et møde mellem Disclosure og Lulu Rouge mestrer duoen at presse de 11 lettilgængelige tracks helt ud til de flot optegnede rammer for albummet.

At albummet er skabt på rejser omkring i verden er overraskende, fordi numrene lyder som en klar og planlagt vision, og fordi de modsat forventning ikke lyder af eksotisk Damon Albarnsk åbenhed, men som helt igennem melankolsk novemberpop fra et land med færre og færre dagtimer.    


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA