x
Jonah Blacksmith: Twenty Seventeen

Jonah Blacksmith
Twenty Seventeen

ANMELDELSE: Sympatisk livealbum fra de danske Mumford & Sons

GAFFA

Album / Sony Music
Udgivelse D. 01.12.2017
Anmeldt af
Espen Strunk

Undertegnede er egentlig ikke den type anmelder, som render rundt med snuden nede i vækstlaget – jeg sidder som oftest sandsynligvis derhjemme med J.J. Cale roterende på grammofonen, når the next big thing er i færd med at blive udråbt. Netop jyske Jonah Blacksmith blev jeg dog opmærksom på allerede tidligt i en karriere, som siden har henkaldt en del velfortjent opmærksomhed på de nordvestjyske Alstrup-brødre og deres fem musikalske makkere.

To album er det blevet til so far, og nu får vi så første livealbum fra den pæredanske americana-gruppe, som her er fanget i ti dynamiske stunder på scenen i bl.a. Tønder, Skanderborg, Odense, Vancouver og Aalborg. Og det er en disposition, som giver mening; numrene fra de to studieplader får nyt liv i liveversionerne, og man får indtryk af et band, som for alvor kommer til deres ret i koncertsituationen.

Lad os ikke diskutere genredistinktioner her – den slags er ret ligegyldigt, anyway – men nøjes med at konstatere, at Jonah Blacksmith lyder mere og mere som en dansk ækvivalent til det britiske succesforetagende Mumford & Sons. Om det så er en kompliment eller det modsatte, må være en smagssag. Herfra kan meldes om en fin skive fra et sympatisk og uprætentiøst orkester, som synes drevet frem af oprigtig spilleglæde.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA