x
Jaden Smith: Syre

Jaden Smith
Syre

Fornem debut fra forkælet snothvalp

GAFFA

Album / Roc Nation
Udgivelse D. 17.11.2017
Anmeldt af
Anders Hjortskov

At være søn af Will Smith og en etableret skuespiller som 19-årig og samtidig have adgang til Justin Bieber er altsammen et tveægget sværd, når Jaden Smith vil lave hiphop. Verden ligger for den unge knægts fødder, men publikum og anmeldere er samtidig lige så skeptiske overfor snothvalpen, hvor alle træk måles på en guldvægt.

Hvad gør Jaden? Han forsøger at lave et populært rapalbum med kunstnerisk integritet. Og langt hen ad vejen lykkes det ham. Med lån fra ikonerne Pharrell og især Frank Ocean (se fx singlen “Batman”) balancerer rapperen og sangeren fint og tør tage chancer på alle fire introducerende sange, “B”, “L”, “U” og “E”.

Smith Jr. arbejder hårdt for at få albummet til fungere med gode takter, speedrap og modspil fra A$AP Rocky på “Breakfast” og viser tænder på “Icon” med et lækkert produceret Cab Calloway-sample. Men er der noget på spil for Jaden, når han udbasunerer “All your verses sound like dirty dishes (gross)” ? Når moralerne primært begrænser sig til, at plasticflasker er skidt for miljøet, så virker det som om, at de dybere meninger mest føles som en ung mand, der slår i puderne i sin Tesla.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA