x
Kira Skov: The Echo of You

Kira Skov
The Echo of You

Intim og gribende kærlighedserklæring

GAFFA

Album / Stunt Records
Udgivelse D. 16.03.2018
Anmeldt af
Ivan Rod

Kira Skov har fat i den lange ende af det tov, der ender i… jeg havde nær sagt: himlen. For en ting er, at hun med sit nye album, The Echo of You, har skabt det, der har karakter af en ultimativ kærlighedserklæring – en hyldest til sin afdøde mand, Nicolai Munch-Hansen. Han må have været hendes livs kærlighed! Noget andet er, at hun også på et mere generelt, kunstnerisk plan har fat i noget ekstraordinært. Vel er hun selv, som karakter og kunstner, lidt mørk og mystisk, men hendes producer hjælper også på klædelig vis dé træk på vej.

Derfor bliver Kira Skov mere og mere som Danmarks svar på uomtvisteligt store kunstnere som Nick Cave og P.J. Harvey – en alvorsfuld, troværdig og kompromisløs singer-songwriter med en naturlig autenticitet og autoritet. Alene hendes tekster og hendes numres titler angiver autenticiteten, autoriteten og alvoren: "The Echo of You", "Everything Reminds Me of You" og "I Tried To Look Into Your Eyes in a Photograph Today".

Kærlighedserklæringen/albummet er seriøst, kunstnerisk gennemarbejdet og decideret gribende. Sine steder grandiost, sine steder intimt. Konstant vedkommende.

Sidstnævnte nummer, som også er første single-udspil, er hjerteknusende, næsten sakralt, sårbart og dog stærkt. Og styrken ligger både i, at ordenes tyngde og troværdighed giver anledning til beundring og selvransagelse og i, at melodierne er så enkle i opbygning og dog varieres i narrativ intensitet. Instrumenterne og stemmen smelter momentvist sammen og fortæller væsentlige historier.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA