x
Ultramarin: Brødre Af Blod

Ultramarin
Brødre Af Blod

Popduoen tager ingen chancer

GAFFA

CD EP / ArtPeople
Udgivelse D. 02.02.2018
Anmeldt af
Trine Agathe Østergaard

De har modtaget en pris for deres sangskrivning og er blevet rost for deres sammensmeltning af 80’er-inspireret popmusik og moderne lyd. Det er derfor ikke uden grund, at undertegnede så frem til Ultramarins debut-ep.

Desværre for brødrene krakelerer glansbilledet af dem som fanebærere for fremtidens dansksprogede popmusik på ”Brødre af blod”. Ep’en indeholder fire kendinge og to nye sange. Første nummer, ”Hvis sandheden skal frem”, viser Ultramarins fortrin – de indrammer tidens tendenser med en god blanding af  melankoli og eufori.

Brygmann og Reichhardt tager dog ingen chancer, hvilket efterlader dem med et fladt udspil, der smelter sammen med vægge og tapet. Titelsangen ”Brødre af blod” er sød. Altså hvis den blev spillet til en familiefest. Og den efterlader lytteren med spørgsmålet: hvorfor er den sang relevant for mig?

Det er ikke, fordi Ultramarins ep er dårlig. Den er bare middel. Hvis sandheden skal frem, så skyder brødrenes debut-ep hverken over eller under. Der er jo intet galt med en kop Breakfast Tea fra Lipton. Men man ville til hver en tid vælge en Chai Latte med skummet mælk og hele pibetøjet, hvis det var muligt.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA