Juni måned festivaler

Her kan du se (næsten) alle festivaler der er i Juni måned. Og til vores GAFFA+ medlemmer er der flere rabatter at fange - så husk at meld dig til og ha' en fed festival sommer sammen med GAFFA!

Northside

6. - 8. juni

Remind me på google kalender !

Haze Over Haarum

6. - 8. juni

I det vestligste hjørne af Danmark ligger Harboøre. Her lægger området i tre dage grund til Haze Over Haarum, der under forskellige navne har været en årlig tilbagevendende begivenhed siden 1980. Angiveligt er det nuværende navn et billede på den tåge af hash, der bredte sig over pladsen i de første år. Festivalen har et stærkt blik for at blande lokale bands med store, danske kunstnere inden for en lang række genrer og stilarter. På Haze kan man på samme aften opleve både folk, techno og urban-pop på festivalens tre scener.

Haze over Haarums hjemmeside

Engage Festival

7. - 8. juni

Du kan nærmest helt bogstaveligt komme til picnic på Kastellet, når Engage Festival vender tilbage til netop Kastellet i København. Festivalen har det formål at støtte veteraner, det vil udsendte til krigs- og katastrofeområder på vegne af Danmark. Engage arrangeres også af frivillige veteraner, og øvrige veteraner kommer gratis ind, men alle er velkomne til en god dag, hvor veteraner og ikke-veteraner kan mødes under uformelle og hyggelige rammer.

Engage festivals hjemmeside

Rock under broen

7. - 8. juni

Hvert år fyres der op under Lillebæltsbroen i Middelfart. Det er en begivenhed, der ikke kun er til for trekantsområdet, og folk fra hele Danmark stimler dertil for at opleve en folkefest som i de gode gamle dage. Hvert år trækkes der tunge skyts ind, og i år står den på alt fra Thomas Helmig og TV-2 til Jada og Drew Sycamore.

Rock under broens hjemmeside

Kun for forrykte

7. - 8. juni

Kun for forryktes hjemmeside

Heartland Festival

8. - 10. juni

Heartland Festival er et af de nyere skud på den danske festivalstamme, men har allerede fået etableret sig som en af de mest eftertragtede. Musik, kunst, talks og mad af høj kvalitet er samlet under én paraply ved det smukke Egeskov Slot, når Heartland Festival byder velkommen til en anderledes festivaloplevelse. Hvis du er færdig med mudder og makrelmadder, så er Heartland måske næste skridt for dig. Der er rig mulighed for at få pirret alle sine kunstneriske sanser, hvad end man skal opleve Sting, danse til Robbie Williams eller synge med på The Minds of 99, lade sig betage af Ganger, være fluen på væggen i samtalen med Margrethe Vestager og Thomas Vinterberg eller få en smagsoplevelse ud over det sædvanlige fra festivalens omfattende gourmetmenu. Heartland er som ingen anden dansk festival. Den er i sig selv smuk, som taget ud af et H.C. Andersen-eventyr, og den fynske idyl er lige oppe i dit ansigt. Storbyens feinschmeckeri møder hvert år op med flasker og lækre delikatesser i bagagen til et publikum, der i lige så høj grad er mødt op for at dyrke det gode liv som for musikken.

Læs alt om Heartland her på GAFFA

Heartlands hjemmeside

Copenhell

19. - 22. juni

Nu er det tid til at trække det omvendte kors op af lommen, til at hive drikkehornet ud af skabet og slippe det lange hår løs. Danmarks største metalfestival fandt første gang sted i 2010, og nu er de igen klar til at indtage det industrielle område på Refshaleøen i København. Metalhoveder fra hele Norden vil endnu engang kunne opleve en festival ud over det sædvanlige. Def Leppard, Ghost, Gojira og Mötley Crüe er blot nogle af hovednavnene på årets festival. Copenhell er både tæt på byen og alligevel gemt et stykke af vejen. B&Ws gamle industribygninger på Refshaleøen danner rammer om tre dages metal, hvor metalkulturens nye skud side om side med gamle travere og danner fælles front foran scenerne, imens de smider nakken frem og tilbage til de tunge rytmer. Festivalen er desuden kendt som stedet, hvor festerne er alt andet, end du er vant til med alt fra metalkaraoke til et smadreland, hvor aggressionsudladninger kan få frit spil. Måske er det derfor, Copenhell har ry for at have en helt utrolig god stemning – et sted, hvor der altid er store fadøl og store krammere mellem publikum.

Læs alt om Copenhell her på GAFFA

Copenhells hjemmeisde

Tinderbox

27. - 29. juni

I 2015 fik Danmark endnu en festival, der skulle konkurrere med de store mastodonter, som hvert år trækker mennesker fra hele verden. Tinderbox har formået at tage det danske festivalpublikum med storm og er på få år blevet en kæmpe succes. Med et stærkt blik for bookinger i verdensklasse har Tusindårsskoven nu i flere år været ramme for en af Danmarks mest eftertragtede festivaler. Også i år er plakaten fyldt med alt fra verdensstjerner og folkelige favoritter til nye skud fra undergrunden, som kommer til at tegne fremtiden på den internationale scene. Tinderbox byder igen i år på et varieret program med Red Hot Chili Peppers, Black Eyes Peas, Cat Burns, Dean Lewis, George Ezra, Gogol Bordello og Maroon 5 – der er ingen grund til at blive hjemme, når der sættes gang i lydsystemerne i Tusindårsskoven. Tinderbox viser en diversitet med alt fra popfester til rockkoncerter, og foretrækker du at danse, har festivalens EDM-scene Magic Box svaret.

Tinderboxs hjemmeside

Kløften

27. - 29. juni

Kløften Festival i Haderslev blev første gang afholdt i 1980 og er gradvist vokset. Og endnu engang præsenterer festivalen et tætpakket program med store artister, der er klar til at sætte gang i Sønderjylland. Der er nemlig endnu engang noget for enhver smag. Om du skal synge med på Christopher eller The Minds of 99 eller gå amok til Jesu Brødre eller Kato, har du mulighed for det hele på Kløften Festival. Kløften Festival er kendt for sin afslappede og gode stemning og for at tiltrække både store artister og mindre artister fra det danske vækstlag, der kan noget helt særligt med deres talent – og det gør de igen i år.

Læs alt om Kløften her på GAFFA

Kløftens hjemmeside

Thy Rock

28. - 29. juni

Thy-festivalen på Dyrskuepladsen i Thisted er tilbage med et program med navne fra den absolut øverste hylde på danske scene, blandt andre Lukas Graham, Thomas Helmig og Nik & Jay. Festivalen ser også hele tiden på, hvordan den kan blive mere miljøvenlig. Man har for længst indført genbrugsglas til øl og vand, og festivalen har sammen med Thisted Kommune og Thy-Mors Energi etableret fast strøm på Dyrskuepladsen. Det betyder, at festivalen ikke anvender generatorer, der kører på fossile brændstoffer, men henter energi, herunder grøn energi, fra det almindelige forsyningsnet.

Thy Rocks festival

Roskilde Festival

29. juni - 6. juli

Der er ingen festival som Roskilde Festival. Blandt verdens største og allermest besøgte festivaler hører Roskilde til Nordeuropas største af sin slags. Uanset om du er til rockmusik eller metal, afrorytmer eller elektronisk musik og verdenskendte popstjerner, får du nemt tiden til at gå på Dyrskuepladsen i begyndelsen af juli. I år vil mere end 100.000 gæster fra hele verden valfarte til festivalen, der med navne som Blur, Kendrick Lamar, Christine and the Queens, Lil Nas X og Rosalía bryster sig af et program, der er svært at tro på. Roskilde Festival er en festival, hvor der er plads til alle – om det er musikere, børnefamilier, unge akademikere, håndværkere eller stilforvirrede teenagere, formår Roskilde at samle befolkningen i en vaskeægte folkefest. Foran festivalens ikoniske Orange Scene opstår den verdenskendte ”orange feeling”, hvor du side om side med hippien, der har været der år efter år siden 1971, til festivaljomfruen, der har glemt gummistøvlerne, tripper med på de lækre rytmer, der skyder ud over festivalområdet.

Læs alt om Roskilde Festival her på GAFFA

Roskilde Festivals hjemmeside

Skagen Festival

29. juni - 2. juli

Skagen Festival er en international folkemusikfestival. Festivalen har gennem årene tilpasset sig den rivende udvikling, som denne genre har gennemgået, så der i dag præsenteres folkemusik i alle afskygninger: folk, folk/rock, jazz, visesang, roots, blues og meget andet. Skagen Festival, der startede i 1971, kan i øvrigt bryste sig af sammen med Roskilde Festival at dele titlen som landets ældste festival. Festivalen har seks scener, fire inde – blandt andet i Skagen Kirke – og to ude.

Skagen festivals hjemmeside
ANNONCE