x
Peter Sommer: Elskede At Drømme, Drømmer Om At Elske

Peter Sommer
Elskede At Drømme, Drømmer Om At Elske

Når kærligheden også gør godt

GAFFA

Album / Sony Music
Udgivelse D. 09.03.2018
Anmeldt af
Jan Opstrup Poulsen

Peter Sommer truer med at springe ud som optimist på sit femte soloalbum Elskede at drømme, drømmer om at elske, der i tone og ord lægger grundig afstand til det hårde skilsmissealbum Alt forladt. Gardinerne er trukket fra, og der blæser en frisk brise hos sangskriveren, som både fløjter frejdigt og besynger kærligheden, men ikke undlader at runde tvetydigheden.

Nu går der selvfølgelig ikke jubeloptimist i den, når Peter Sommer synger "Jeg springer ud som optimist, og det føles som at desertere", hvor han straks følger op med ”Highfives, som man aldrig rammer” på den fremragende Skønne spildte kræfter.

På albummet er der også skruet mærkbart ned for tempo og tryk på en række afrundede og milde kompositioner, der er indspillet med henholdsvis Tiggerne og duoen Bremer/McCoy.

Elskede at drømme, drømmer om at elske tager de enkelte sange også et tydeligere afsæt i sangskriveren Peter Sommer og lidt mindre i personen Peter Sommer. Han sætter som altid sig selv i spil, men en mærkbar distance i refleksionen løfter sangene. Ingen kan være i tvivl om, at Peter Sommer er i den absolutte superliga af danske sangskrivere, og vel den bedste for øjeblikket. Få kan som ham synge om troen og tvivlen, så man virkelig rammes i hjertet.

Albummet vælger bevidst ikke at gå ud med den store flyvehøjde. Det er nærmest som om, Peter Sommer vælger at gå under radaren rent musikalsk. Det giver tålmodige og henførte melodier af stor skønhed, som Ny chauffør, hvor der egentlig ikke sker så meget. Man glider virkelig bare med på Elskede at drømme, drømmer om at elske.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA