x
Judas Priest: Firepower

Judas Priest
Firepower

Hjernesmeltende ildkraft

GAFFA

Album / Columbia
Udgivelse D. 09.03.2018
Anmeldt af
Keld Rud

Sjældent har et album være døbt så passende som Firepower, for på deres 18. studiealbum besidder de britiske heavy metal-legender Judas Priest mere ildkraft, end de fleste bands gør i løbet af hele deres karriere. Albummet varer en lille time. Ikke et sekund synes bandet at spare på benzinen, der konstant nærer flammerne. Selv ikke når der skrues ned for tempoet og blusset.

Firepower er et varieret album, hvor øjeblikke som titelnummeret og den eminente headbanger "Evil Never Dies" viser forsvindende lidt nåde og i stedet serverer det ene iskolde kraniesplittende riff efter det andet. Mens de suveræne ørehængere "Never the Heroes", "Children of The Sun" og "Spectre" viser, at Priests magi ikke kun fungerer via rå magt.

Der er flere store bedrifter på Firepower. Sangskrivningen synes at være den mest imponerende. Selv sammen med albummets mindre sange er man i godt selskab, og højdepunkterne kandiderer til at være klassikere. Dernæst kommer musikernes præstationer. Judas Priest har skabt mange af de arketypiske skabeloner for heavy metalsange, som de udnytter på Firepower. På forgængeren Redeemer of Souls lød selvsamme forlæg som trætte klichéer, men de fem er denne gang tændt af den hellige ild og fylder støbeformene med smedejern fra Birmingham af fornemste skuffe. Forsanger Rob Halford er en mand i slutingen af tresserne, men hans præstation her er alt andet end gigtplaget. Skulle dette være Judas Priests sidste studiealbum, afslutter de karrieren på svimlende højder.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA