x
Alcabean: Head Down

Alcabean
Head Down

ANMELDELSE: Wall of sound med melodisk tæft

GAFFA

EP / We Are Suburban
Udgivelse D. 16.03.2018
Anmeldt af
Brett Tootle

De seneste to år er det 90'er-inspirerede rockforetagende Alcabean blevet mødt med stigende opmærksomhed. Gruppen, der blev dannet af brødreparret Victor og Julius Schack, leverer på ep'en Head Down potente "wall of sound"-skæringer, der lever op til den florerende engelske medie-hype.

Foruden et stærkt øre for low life-ungdommelige melodier holdes pladens seks numre i en kompositorisk stram snor, hvor der aldrig skeles til fyld. På "Biker Song" hamres speederen i bund med en bastant mur af lyd a la Psyched Up Janis og My Bloody Valentine. Vi har ikke at gøre med den dybe tallerken, hvad angår originalitet, men det skarpe øre for melodier og bundsolide kompositioner løfter Alcabean over gennemsnittet.

"Still Remember" viser med Victor Schacks drengede vokal et fint støjpoppet potentiale, der indbyder til publikumsskrål på terroriserede festivalpladser. Den femte stjerne gives dog for lukkeren "Why Keep Calling Home", hvor mid-tempo landskabet betrædes med Stone Roses-agtig bravour. 
Et afvekslende element i bagagen, som meget vel kan være nyttigt til et kommende album. Alcabean er måske ikke for alle, men inden for sit felt er kvartetten bestemt værd at holde øje med.

 

 

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA