x
Sherpa: Heartless

Sherpa
Heartless

Lovende debut fra KarriereKanonen-vindere

GAFFA

EP / Mini Me Records
Udgivelse D. 16.03.2018
Anmeldt af
Brett Tootle

Den elektroniske pop-duo Sherpa er oven på sejren i sidste års KarriereKanonen klar med sin debut-ep "Heartless". En ep, der ligesom ovennævnte triumf viser et væsentligt potentiale inden for melankolsk popsangskrivning. Carsten Sherpa Nielsen går i front med sine blåtonede og indfølte vokalfraseringer, som på det suspense-fyldte titelnummer rammer lige, hvor de skal. En rigtig flot åbning, der giver smag på mere.

Duoen selv beskriver musikken som progressiv pop, og selvom det i perioder kan synes rigtigt, føles debuten som helhed velkendt i sin lyd. Den clubbede midnatsstemning, Sherpa primært bevæger sig i, ulmer i skrivende stund i mange kroge af det danske musiklandskab. Den lidt for velkendte "Sunshine" trækker klare paralleller til eksempelvis Alex Vargas' vokale klang samt pompøse popskæringer. Nummerets lidt ude-af-kontekst-lydende electro club-mellemstykke falder for undertegnede heller aldrig helt i god jord.

Godt går det på singlen "Fornever", hvor der balanceres mellem lavmælt vokalmelankoli og en effektfuld ambient produktion af gruppens anden halvdel, Tore Nissen. Som helhed viser Sherpa en god evne til at ramme en ligevægt mellem pop-hooks, club og melankoli, der fungerer. Undervejs føler man som lytter dog aldrig, at der virkelig bydes på noget anderledes. Duoen kan med nogle justeringer dog meget vel ramme netop dét, for elementerne til noget endnu større er helt sikkert tilstede.

 

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA