x
Cardi B: Invasion of Privacy

Cardi B
Invasion of Privacy

Tronraner i høje hæle

GAFFA

Album / Atlantic Records
Udgivelse D. 06.04.2018
Anmeldt af
Anders Hjortskov

Der er rigeligt af interessante elementer i Cardi B’s persona – en tidligere stripper med Bronx-ophav, relationer til Bloods-banderne og ikke mindst et forhold til Migos-rapperen Offset, der pryder diverse sladderblogs. Det massive gennembrudshit "Bodak Yellow" betød, at Cardi B ikke behøver ikke strippe mere – “I make money moves”, som hun siger. Isen er så varm, at den sjovt nok smelter.

Før hun var sat til at invadere Roskilde Festivals privatliv – det bliver så ikke til noget grundet hendes netop annoncerede graviditet – kommer den første regulære langspiller fra fænomenet. De velkendte singler er stadig flagskibene i hendes overtagelse af populærmusikken, hvor nye kvindelige soloartister endelig har fået en prominent plads. Gæsterne matcher ambitionsniveauet, hvor Migos-drengene  naturligvis kigger forbi på en forkølet “Drip”, Kehlani sørger for sukkersødme på “Ring”, mens Chance the Rapper stjæler showet i “Best Life”.

Men talentet er ikke at fornægte. Med et solidt flow og dronningetendenser tramper hun de høje hæle ned i konkurrenterne. Den klareste kvalitet er den uimodståelige arrogance og den arrigskab, som Cardi B lægger for dagen – ikke ulig Nicki Minajs introduktion for år tilbage, dog uden karikaturen. Invasion of Privacy viser samtidig nye sider af talentet med “Be Careful”’s skønsang og opsang til gommen og den sårbare “Thru Your Phone”.

Er det sukkersødt og kalkuleret? Ja, bestemt visse steder, men det ændrer ikke på kvaliteten. Sammenhængen bliver sikret med en stærk personlighed i front, der giver sine filterløse leveringer gennem Instagram-filteret – og i den disciplin er Cardi B dronning.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA